Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / 1000 kalóriás diéta levessel

1000 kalóriás diéta levessel

1000kaloriaA fogyókúra jellegzetességét a változatos, finom levesek adják, így elsősorban azok kedvelőinek ajánlhatók. Az ötnapos étrend napi 1000 kalóriát tartalmaz, ami kiegyensúlyozott, közepes ütemű fogyást eredményez. Mivel a diéta minden fontos élelmiszer csoportot tartalmaz, akár hosszabb távon is alkalmazható, bár egy idő után kétségtelenül egyhangúvá válik Mindennap kezdj egy jó reggelivel, az alábbi három változat közül eggyel, gyümölcsteával. És napközben is igyál legalább 2-3 liter ásványvizet! A leveseket ebédre és vacsorára eheted!

Reggelik

Túrós szendvics
1 szelet (4 dkg) sötét rozskenyeret kenj meg 1 dkg vajjal. Kenj rá 10 dkg sovány tehéntúrót, és borítsd be a szendvicset kígyóuborka-karikákkal. Szórd meg snidlinggel.
203 kcal

Narancsos müzli
10 dkg natúr krémtúróba keverj 2 evőkanál zabpelyhet. Citromlével és folyékony édesítőszerrel ízesítheted. Keverj bele 1 meghámozott, gerezdjeire szedett narancsot.
202 kcal

Pulykaszendvics
Piríts meg 1 szelet korpás toastkenyeret. Kend meg 1 dkg vajjal, tegyél rá 1 szelet pulykasonkát. Utána ehetsz 1 kivit is.
200 kcal

Levesek

Brokkoli-sárgarépa-leves
(2 adag)
Valóságos ásványianyag-bomba: a brokkoli nagyon gazdag C-vitaminban (20 dkg-ban 114 mg található, ami több mint a napi szükséglet!). Ezen kívül a sárgarépával együtt sok bétakarotint és nyomelemeket tartalmaz.
6 dkg rizst párolj meg sós vízben. Szeletelj föl 30 dkg megtisztított sárgarépát, párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), majd adj hozzá 1 zacskó (45 dkg) mirelit brokkolit. Fedő alatt főzd meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is fűszerezheted. Végül tedd bele a rizst.
272 kcal
Plusz: vacsorára tehetsz bele 1 karikára vágott kemény tojást (90 kcal) vagy 5 dkg gépsonkát (85 kcal).

Savanyúkáposzta-leves
(2 adag)
A savanyúkáposzta igazi életenergia-forrás. Olyan értékes mikroelemeket tartalmaz, mint a tejsavbaktériumok, enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. Egyik leggazdagabb C-vitamin-forrásunk, de csakis nyersen! A savanyúkáposzta szabályozza aaz immunrendszer működését, méregtelenít. A káros baktériumokat és vírusokat valósággal kiűzi az emésztőrendszerből!
Tisztíts meg és darabolj fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Párold meg 1 evőkanál olajon, hintsd meg pirospaprikával, majd adj hozzá 30 dkg kicsavart savanyúkáposztát. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), főzd puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. A tányérodban esetleg 1 teáskanál tejföllel megturbózhatod.
252 kcal
Plusz: vacsorára tehetsz bele 1 szál baromfivirslit (95 kcal) vagy 2 dkg hámozott napraforgómagot (116 kcal).

Paradicsomos bableves
(2 adag)
A hüvelyesek, így a bab, borsó, lencse telítenek, rostanyaguk megdagad a gyomorban, ezért hosszú időre elűzik az éhségérzetet. A száraz hüvelyesek sok fehérjét tartalmaznak, ezért értékes táplálékok.
1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát párolj meg 1 teáskanál olajban. Adj hozzá 1 kis felszeletelt cukkínit. 2 perc párolás után adj hozzá 1 kis doboz (40 dkg), hideg vízzel leöblített konzerv fehérbabot és 1 kis doboz (40 dkg) hámozott paradicsomot a levével együtt. Öntsd fel 2 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Friss bazsalkikomlevéllel díszítve tálald.
228 kcal
Plusz: vacsorára megszórhatod 2 dkg reszelt parmezánnal (80 kcal), vagy belekeverhetsz 1 pohár zöldfűszeres joghurtot.

Borsóleves
(2 adag)
Ezzel a levessel valósággal olvadnak a zsírpárnák, hiszen a csípős ízt előidéző anyagok kitűnően szabályozzák az anyagcserét. Ezért fűszerezz minél gyakrabban csípős paprikával, cseresznyepaprikakrémmel, Tabasco-mártással, friss tormával, gyömbérrel!
2 teáskanál olajon párolj meg 4 szál, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Adj hozzá 2 közepes, kockára vágott burgonyát. Pirítsd meg kissé, majd hintsd meg 1 teáskanál curry fűszerkeverékkel. Adj hozzá 8 dkg sárgaborsót, és öntsd fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Főzd puhára (kb. 20 perc). Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítheted.
261 kcal
Plusz: vacsorára tehetsz bele 5 dkg füstölt pulykacombot (80 kcal) vagy 2 dkg hámozott napraforgómagot (116 kcal).

Ázsiai zöldséges tésztaleves
(2 adag)
A tészta és a zöldség ideális kombináció minden fogyókúrázó számára, hiszen a bennük található komplex szénhidrátok nem engedik leesni a vércukorszintet. Így elkerülhető a diétázót próbára tévő farkaséhség. Ezen kívül a szénhidrátok boldogsághormont is termelnek, így a diétázó nem gyötri környezetét állandó ingerültségével.
2 szál sárgarépát, 2 zöldpaprikát és 1 nagy fej hagymát vágj csíkokra és párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), és főzd 8 percig. Cayenne-borssal ízesítheted. 1 zacskó vietnami vagy kínai zacskós levesből vedd ki a tésztát, és tedd a levesbe. Főzd további 2 percig. Tálald 1 evőkanál szezámmaggal megszórva.
246 kcal
Plusz: vacsorára tehetsz bele 1 karikára vágott kemény tojást (90 kcal) vagy 5 dkg gépsonkát (85 kcal).

Tízórai, uzsonna
vitaminpótlás
Beiktathatsz naponta két gyümölcsös étkezést tízóraira és uzsonnára. Ez azonban nem haladhatja meg az 50 kcal-t. Ennyi az energiatartalma 1 kis almának, körtének vagy 1 kivinek, fél banánnak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply