Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / A főzés örömei

A főzés örömei

A mai rohanó világban kevés dologra jut időnk, mindent szeretnénk besűríteni 24 órába és lássuk be ez néha lehetetlen feladat. Idő hiányában igyekszünk mindent gyorsan, kapkodva elvégezni úgy, hogy ugyanakkor az maximális is legyen. Ezen cselekvések közé sorolhatjuk a főzést is, amire sokszor sajnáljuk az időt, mondván hogy annyi más dolgot is csinálhatnánk helyette, így vannak, akik inkább kihagyják ezt az időtöltést. Pedig ha nem úgy gondolunk rá, mint egy szimpla feladat, amit a többi mellett el kell végezni, a főzés sok örömet is jelenthet és kikapcsolódásnak sem rossz. Akár magunkban, akár társaságban főzünk az kiváló program lehet, ha nem úgy tekintünk rá, mint egy megterhelő dologra. Az ember főzés közben kizárhatja a külvilágot, nem kell az egyéb problémákkal, gondokkal foglalkozni, csak a friss zöldségekre, gyümölcsökre, a pompás illatokra, a sokszínű kavalkádra, a gasztronómia csodáira kell figyelnie. A főzés nemcsak arra jó, hogy más világokat ismerhetünk meg az ételeken keresztül, hanem a saját képességeinket is felmérhetjük, csiszolhatjuk, fejleszthetjük és megfelelhetünk egy-egy nagyobb kihívásnak egy adott étel elkészítésével. Legyen az egy egyszerűbb előétel, egy bonyolult főétel vagy valami különleges desszert vagy akár ez mind egyszerre, ha a végeredmény olyan lesz, mint amilyennek elképzeltük akkor méltán lehetünk büszkék magunkra, és elmondhatjuk: „Igen, sikerült!” Ha emellett még más személyek is megdicsérik az ételeinket, és azokkal örömet tudunk szerezni nekik az a lehető legjobb érzés ami egy „szakács” számára létezik Akkor se adjuk fel, ha esetleg elsőre nem sikerül, vagy nem egészen olyan lesz mint vártuk, hiszen mint sok minden másnál itt is a gyakorlat teszi a mestert. A főzés nem olyan bonyolult és unalmas dolog, mint azt sokan hiszik, nem kell mindig a szakácskönyvet követni, a különböző ételekbe sok kreativitást csempészhetünk, csak a saját ízlésvilágunkat kell követni és szabadjára kell engedni a fantáziánkat!!! Úgyhogy aki eddig még nem tette meg, irány a konyha, főzésre fel!!!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply