Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A zsírok a diétában

A zsírok a diétában

A diétánk során, különösen, ha hosszabb távra tervezünk, nem kerülhetjük el a zsírokat. Nem is kell, csak okosan döntsük el, hogy melyik fajtáját és milyen mennyiségben vesszük magunkhoz.
Az egészséges zsírok elengedhetetlenek agyunk, szívünk, sejtjeink, hajunk, bőrünk, körmünk egészségéhez. Az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek védenek az szív- és érrendszer betegségekkel és kedélyünk romlásával szemben,
Tartalmazzon az étrendünk egyszeresen telítetlen zsírokat például olívaolajat, mogyoróolajat, olajos magvakat, tökmagot, szezámmagot.
Ne hagyjuk ki a többszörösen telítetlen zsírokat, amit például tartalmaz a hidegen sajtolt napraforgóolaj, kukoricaolaj, szójaolaj, lenmagolaj, dió. Ne feledkezzünk meg az omega3 és omega6 zsírsavakról se.
Kerüljük viszont a telített zsírokat, amelyek elsősorban a vörös húsokban és a tejtermékekben vannak nagy mennyiségben; valamint a transzzsírsavakat, ami előfordul egyes margarinokban, sós ás édes kekszekben, olajban sült ételekben, péksüteményekben, és olyan élelmiszerekben, amelyekben hidrogenizált növényi olajakat használnak.

Ne felejtsük el a vizet, és mozogjuk sokat! Ez minden diétának nagyon fontos része. A víz kimossa szervezetünkből a salakanyagokat és mérgeket. Ennek ellenére sok ember egész életében dehidratált, ami fejfájást, fáradtságot okoz. Könnyen össze lehet téveszteni a szomjúságot az éhséggel. Ha elegendő vizet iszunk, azt is jobban el tudjuk dönteni, milyen étel a legjobb számunkra.
Gyakoroljunk. Találjunk olyan aktivitást, amit szeretünk, és rendszeresen végzünk. Ha egész életünkben aktívak vagyunk, az a helyes ételek kiválasztásában is segít.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply