Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Almás-zabpelyhes muffin (Update1) recept

Almás-zabpelyhes muffin (Update1) recept

Hozzávalók:
4-5db zöld alma

2db tojás

20dkg update 1-es liszt (update 1-es liszt 30% erejéig „higítható” teljes kiörlésű liszttel)

10dkg zabpehely

2dk olvasztott vaj

1pohár tejföl

1kiskanál szódabikarbóna

fahéj

folyékony édesítő

Elkészítés:
A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát.

A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.

Tanácsok:
„Nálunk, amikor az egyik alkalommal ezt készítettük, maradt egy kevés az almából, s nem igazán tudtunk mit kezdeni vele. Persze, megehettük volna, na de héj nélkül…. Hirtelen elhatározással lereszeltem a maradékot és valamennyi friss, meleg muffinra tettem egy kiskanálnyi kupacot. Fenséges volt! A friss alma és a belesütött ízek igazi harmóniában egyesültek. Így lesz a pancser kuktából igazi ínyenc. Csak arra vigyázz, hogy a reszelt almával púpozott sütiket azon melegében meg is edd, különben a gyümölcs leve eláztatja a tésztát!” – Norbi

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zabpelyhes palacsinta (update1) recept

Hozzávalók: -6 evőkanál zabpehely -2-3 tojás -1 teáskanál olívaolaj -kicsi gesztenyemassza -tej Kapcsolódó fórumok:zabpelyhes palacsinta …

Leave a Reply