Kezdőlap / Tag Archives: csokoládé (page 2)

Tag Archives: csokoládé

Jeges italok, ételek fagyival dúsítva

A nyári kánikulában jól esik egy jéghideg üdítő ital, amelyet egy-két gombóc fagyival teszünk még ízletesebbé. A receptek 4 személyre szólnak. Jeges gyümölcstea Készítsünk 6 dl erős gyümölcsteát ízlés szerint cukrozzuk meg és jól hűtsük le. 2-3 evőkanál erdei szedret mossunk meg és tisztítsuk meg és fagyasszuk le. Tálaláskor előveszünk …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az édesség utáni vágy csökkentése

Ismerősen cseng, hogy a rendszeres mozgás segíthet leküzdeni bizonyos függőségi betegségeket, úgy, mint a dohányzás, alkohol, drogfüggőség, de megemlíthetjük a játékszenvedélyt is. Tudósok kutatásokat végeztek, amelynek során bizonyították, hogy a módszer az étel iránti vágy csökkentésére is használható. A kísérletben a kutatók 25 rendszeres csokoládéfogyasztót kértek fel, hogy három nap …

Érdekel a cikk folytatása? »

Kakó

A kakaó Európába 500 évvel ezelőtt érkezett. A dél -amerikai Amazonas és Orinoko folyók árterében honos. Magával a kakaóval és a belőle készült csokoládéval már Kolumbusz is találkozott, de élettani hatását Hermán Cortés ismerte fel. Az 1519-es években hozta el Afrika partjaihoz. Beszámolt arról is, hogy katonai harci kedve, fizikai …

Érdekel a cikk folytatása? »

Forró csoki

A forró csokinak két fajtája van. Lehet készíteni „sima” forró csokit, melynek az alapja főleg kakaós, és fehér forró csokit is. A receptek itt megtalálhatóak: Forró csoki 4 személyre: 6 evőkanál cukormentes kakaópor 6 evőkanál cukor ½ liter tej ½ liter tejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 kiskanál fahéj mazsola …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csokoládé receptre

Tudta, hogy a maják által felfedezett édességnek pozitív hatása is van? A csokoládéban sokféle olyan anyag megtalálható, melyek egészségünk megőrzésében szerepet játszanak. Többek között vasat, káliumot, kalciumot, és vitaminokat is tartalmaz, viszont jótékony hatását leginkább a benne megtalálható flavonoidoknak köszönhetjük, mely értágító hatásának köszönhetően fokozza a véráramlást, csökkenti a vérnyomást. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csokis piskótás kávérolád

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a csokoládét, még kevesebb azok száma, akiknek egy forró nyári napon ne esne jól valamilyen hűsítő finomság. Nekik szól az alábbi finom, könnyed desszert receptje, amit könnyen elkészíthető és igencsak látványosan néz ki. Hozzávalók 8 személyre 200 gr étcsokoládé 200 gr finomított kristálycukor …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mexikói csokoládés csirke

Egy igazán különleges, ínyencek való étel. Nagyon finom, nagyon ízletes, számunkra egy kicsit szokatlan ízvilággal. Aki szereti a különleges ételeket annak mindenképp érdemes kipróbálni a Mexikói csokoládés csirkét. A csokoládés csirkéhez veszünk 2 szép kicsontozott csirkemellet. A csirkemellet vékonyra kiveregetjük és megkenjük a sóval és borssal elkevert vajjal (5dkg vajat …

Érdekel a cikk folytatása? »

Gyógyító csokoládé

Legyünk felnőttek, gyermekek, vagy idősek, alig van olyan ember, aki ne szeretné a csokoládét, ezt a finom, kakaós édességet! Bár bizonyos emberek nem tartják egészségesnek, mára kezd teljesen beigazolódni az a megállapítás, hogy bizony kis mennyiségben hasznos és egészséges élelmiszer. Jótékony hatást főleg természetesen a kakaóban gazdag étcsokoládé fejt ki, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Málnafagylalt-torta

Rendkívül gyorsan elkészíthető torta, ha kész piskótalapot vásárolunk. Természetesen olcsóbb eljárás, ha magunk sütjük meg. Ebben az esetben egy nagyobb méretű tortasütőbe /kb. 26 cm/ 6 tojásból készítsük el a piskótát /6 ek. cukor, 6 ek. liszt hozzáadásával a szokott módon/. A tortánkat három egyenlő vastagságú lapra vágjuk fel. Az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zsírégető nassolnivalók

Vannak olyan ételek, amelyek segítenek a zsírégetésben, ezért igen hasznosak lehetnek a kilók elleni küzdelemben. Sok ezek közül a legtöbb boltban vagy zöldségesnél megtalálható. A mandula nagyon egészséges és hasznos, ha rágcsálnivalóra vágyunk. Újabb tanulmányok kimutatták, hogy egy kísérleti csoportban akik naponta fogyasztottak mandulát, testzsírjuk kb. 18%-át leadták fél év …

Érdekel a cikk folytatása? »