Kezdőlap / Tag Archives: sütemény

sütemény

Magos csokis kekszek

Ezek a kekszek sokkal egészségesebbek, mint amiket a boltban lehetne megvenni, és persze finomabbak is. A liszt részben magokkal vannak helyettesítve, így több jó szénhidrátot tartalmaznak. Cukor is kevesebb van bennük, mint a legtöbb receptben, de helyettesíthető édesítőszerrel is. Viszont ha így teszünk, vigyázzunk arra, hogy abból kevesebb kell, kb. ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Pityókás szelet (alkohollal)

Egy kis alkoholos sütemény, de nem kell félni, részeg nem lesz tőle az ember. Elkészítési idő: 50 perc Sütési idő: kb. 40 perc Hozzávalók a kevert tésztához: – 2 üveg meggybefőtt – 250 g vaj vagy margarin – 200 g cukor – 1 tasak vanillin cukor – 1 csipetnyi só ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Részeg szelet

Elkészítése egy kicsit időigényes, 60 perc. A neve csalóka, egy evőkanál bor kell a tésztájába. Sütési idő 25 perc. Tepsiméret: 30 X 40 cm Hozzávalók a tésztához : – 6 tojás – 15 dkg porcukor – 8 dkg rétesliszt – 1 csomag sütőpor – 1 e. kanál bor – 3 ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Palacsinta

A palacsintát mindenki szereti, és a legjobb, legfinomabb, az otthon elkészített ínyencség. Mindenki a saját ízlésének megfelelően készíti, az amerikaiak lekvárt, és mézet tesznek rá, és egymás tetejére pakolják. Nálunk is van rakott palacsinta, amely egymás tetejére pakolt, különböző ízesítésű palacsintákból áll, és valaki még pudingot is tesz bele, vagy ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Madeleine

Ez a finom könnyű kevert kis teasütemény a gyerekeim egyik kedvence. Francia konyha remeke. Íze a piskótáéra emlékeztető. Története a 18.-19. századba nyúlik vissza. Egy francia Madeleine nevű lány sütötte a Lotaringia hercegének. Azóta meghódította a világ ínyenceit. Könnyű elkészíteni és nagyon finom. Sütés előtt be kell szerezni a sütemény ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Baklava

Ha szeretjük az igazán kiadós, tömény ízű süteményeket, bátran nekifoghatunk a balkáni országok kedvelt ünnepi édességének, a baklavának, amit neve és kinézete ellenére cseppet sem bonyolult elkészíteni. Hozzávalók 50gr apróra vágott mandula 50gr apróra vágott pisztácia 75 gr finomított kristálycukor kevés tej 115 gr rétestészta 75 gr olvasztott és újrahűtött ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Morgós csúcs

A forgatáshoz kristálycukor, és a forma kialakításához házi citromfacsaró. Elkészítés: A darált kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a lekvárral, és a kevés tejjel összegyúrjuk. Benedvesítjük a kezünket, és veszünk egy kis marékkal a tésztából. Kis golyót formálunk belőle, és megforgatjuk kristálycukorban. Ebből a mennyiségből, körülbelül 25-30 kis golyócskának kellene ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Emeletes élvezet

Ezt a fantasztikus receptet nővéremtől kaptam, először Ő csinálta egy karácsonyi, családi ebéd alkalmával desszertként. Nagy sikert aratott a család körében, pillanatok alatt el is fogyott. Egyszerű ámde egy kicsit időigényes sütemény. Ami az előnyét illeti, sütés nélkül készíthetjük el mindezt! Könnyű és fenomenális az íz kavalkád. Családi események, ünnepek ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgabarackos bukta római tálban sütve

Talán nincs is olyan magyar háztartás, ahol ne lenne megtalálható a római tál. Azonban kevesen használják a húsok sütésén kívül másra. Pedig a római tálban ízletes sütemények és ropogós tésztafélék is süthetőek. Íme egy ínycsiklandozó recept, ami finomabb, mintha tepsiben készítenénk el. Hozzávalók 4 személyre 5 dkg vaj 1 darab ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Orosz krémtorta (sütés nélkül)

A tortához veszünk 10 dkg mazsolát, amit leöblítünk, ráöntünk 1 dl rumot és állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. 15 dkg cukrot 1 tojássárgájával alaposan kikeverünk, felengedjük 1 dl tejjel, és gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha megsűrűsödött a krém levesszük a gőzről és 1 csomag vaníliás cukorral ...

Érdekel a cikk folytatása? »