Kezdőlap / Tag Archives: tejszín

Tag Archives: tejszín

Minden ami vaníilia, jó ötletek!

Vaníliás kávé: A vaníliarudat vágjuk fel apró darabokra, és keverje az őrölt kávészemekhez. Következő feketéje lágy vaníliazamatú lesz. Vanília illat: A vaníliarudat csomagoljuk be selyempapírba vagy pergamenbe, helyezze a konyhaszekrénybe vagy a hűtőbe, és máris érződik a vanília finom, selymes illata. Vaníliás tea: Keverjük el az apróra darabolt vaníliababot jó …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csokisfondü

A recept 6-8 személyre: 40 dkg keserű, tehát étcsoki 4 evőkanál tejszín 2 evőkanál rum vagy más finom alkohol (gyerekek esetében elhagyható) Tetszés szerinti gyümölcsök, például 1 egész ananász vagy ananászkonzerv 2 keményebb körte 2 banán 2 alma pár szem eper 20 deka aszalt szilva Elkészítése:A gyümölcsöket megmossuk, szükség szerint …

Érdekel a cikk folytatása? »

Főszerepben a zsenge, ropogós cukkíni

Egy finom, paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos-csirkés ragut egészítsünk ki némi nyers, éppen ezért ropogós cukkínivel. A piacon zsenge, apró cukkíniket lehet kapni, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ezeket a finom, zsenge, ropogós zöldségeket vétek agyonfőzni, hihetetlenül finomak nyersen, azonban nyers cukkínit nem tehetünk a családunk elé, ezért kicsit csaljunk. A női praktika segítségével álcázzuk. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csupa csokis csodatorta

Az emberek általában szívesen fogyasztanak több, kevesebb csokoládét. Mint ismeretes a kakaó Dél-Amerikából származik, az őslakos indiánok az ie. 600-as években már jól ismerték. Később az amerikai kontinens felfedezői is megkóstolhatták a kakaó és víz keverékéből származó italt. Lassanként Európában is ismertté vált, bár volt időszak amikor felismerve jótékony hatását, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mivel kínáljuk a kávét?

A kávé magában is finom, de sokféle íz létezik, amivel még élvezetesebbé tehetjük. A legtöbben tejjel és tejszínnel fogyasztják, ezek a kávé savtartamát csökkentve még inkább kiemelik a zamatot. Vegyük sorra, hogy mi mindent ihatunk a kávé mellé, ha egy borús délután fel szeretnénk dobni magunkat valamivel! A hagyományos módszerrel …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mecseki palacsinta ( Recept a 20. század első feléből)

A tejet cukorral és vaníliával felfőzzük. Közben a tojássárgájákat cukorral kikeverjük, és ha tej felforrt, habverővel való állandó keverés mellett hozzáöntjük.Ezután más csak forrpontig hevítjük, további állandó keverés mellett, de nem forraljuk fel, mert a tojás összefut benne.A tűzről levéve, néha megkeverve, lehűtjük.(A tejszínhabot csak az utolsó pillanatban keverjük majd …

Érdekel a cikk folytatása? »

Spenótos-tejszínes tészta

Ha gyorsan elkészíthető, finom vacsorára vagy hétvégi ebédre vágyunk, emellett szeretjük, ha ételünk szép színekben pompázik, és nem irtózunk a spenóttól, remek választásnak ígérkezik ez a spenótos-tejszínes tészta, ami mindössze egy óra alatt elkészül, és nem igényel nagy szakácstudományt sem. Bár diétásnak semmiképp sem nevezhető, a húst kihagyva akár vegetáriánus …

Érdekel a cikk folytatása? »