Kezdőlap / Tag Archives: tejtermék

Tag Archives: tejtermék

Természetes fogyasztóanyagok

A fogyáshoz vezető út simább, mint gondolnánk. A leghatékonyabb fogyasztószerek ugyanis jelen vannak szervezetünkben. Aktiválni kell őket, és amennyiben sikerül, még alvás közben is csökkenthetjük súlyunkat. Glukagon: zsírpárnák a csípőn, a combon, a hason – túl kevés a hasnyálmirigy termelte glukagon hormon a szervezetünkben. Ez az anyag ugyanis elősegíti, hogy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Természetes segítőtársak

Tiroxin: a zsírégetésnél az anyagcserét beindító szikra szerepét tölti be. Ezt a hormont a mellékpajzsmirigy termeli, a fölösleges salakanyagok és mérgek kiürüléséért, a szervezet tisztításáért felelős, simává és feszessé teszi a bőrt. Aktiválásához jódra van szükség, ezért együnk hetente 2-3 alkalommal halat, a főzéshez pedig használjunk jódozott sót. A C-vitamin …

Érdekel a cikk folytatása? »

A tehéntej fogyasztás negatív hatásai

A tej, főleg pedig a tehéntej megtalálható minden család háztartásában, előszeretettel fogyasztjuk reggeli müzlikhez, a kávéban, vagy kakaóval, hiszen köztudott tény: a tej és a tejtermékek egészségesek, minél többet kell fogyasztani belőlük. Ám a legújabb kutatások ezt a kijelentést kezdik megcáfolni, kiderült, hogy mégsem annyira jó szervezetünknek a tehéntej, mint …

Érdekel a cikk folytatása? »

Joghurt készítése otthon

A joghurt nagyon fontos táplálék. Tápanyaga révén a beiktatása a fogyókúrázók, a gyerekek, az idősek az étrendjében nagyon fontos. Az egészen friss joghurt enyhíti a székrekedést, az egy-két napos magas savtartalmú pedig jó szolgálatot tesz a hasmenés megállításában. Joghurt elkészítése otthon nagyon egyszerű. Előnye a boltival szemben, hogy kedvünkre, saját …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az élelmiszer allergia beazonosítása

Becslések szerint tíz ember közül három szenved élelmiszer allergiában. Néha meglehetősen nehéz igazolni, hogy a tüneteket valóban bizonyos élelmiszerek okozzák. Ha a tünetek közvetlenül élelmiszer elfogyasztását követően jelentkeznek, akkor viszonylag könnyű a bűnöst azonosítani. Más esetekben azonban, amikor az étel elfogyasztása és a tünetek jelentkezése között hosszabb idő telik el, …

Érdekel a cikk folytatása? »