Kezdőlap / Tag Archives: tészta

Tag Archives: tészta

Kevert tészta

A hozzávalókat egyszerre kell tálba tenni és robotgéppel alaposan kidolgoztatni, míg selymes fényű nem lesz! 25 dkg finomliszt (5 dkg-ot lehet teljes kiőrlésűvel helyettesíteni) 1 cs. sütőpor 12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj (v. margarin) 12,5 dkg cukor 1 csipet só 2 tojás 1 dl tej Kikenünk egy sütőformát és beszórjuk zsemlemorzsával. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vaníliás szilvatorta, vaníliatrüffel

Hozzávalók: 1 adag édes omlós tészta vagy 375 g kész tészta töltelék 45 g vaj 220 g finom kristálycukor 310 g darált mandula 1 teáskanál vaníliakivonat 30 g liszt 2 tojás 4-5 szilva, vastag szeletekre vágva A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és …

Érdekel a cikk folytatása? »

Egyszerű házi kenyér

A kenyérárak rohamos emelkedésével és a régi ízek eltűnésével a legtöbben sóhajtozva gondolunk arra, milyen jó is lenne otthon kenyeret sütni. Sokan e gondolatnál fel is adják, mert úgy vélik, a házi kenyérsütés rengeteg macerával jár, és nem megoldható dagasztógép vagy kenyérsütő nélkül. Pedig ezen eszközök hiányában is alig másfél-két …

Érdekel a cikk folytatása? »

Ha nem bírod szénhidrát nélkül

A legtöbb fogyókúra óva int a túlzott szénhidrát beviteltől, sőt egyenesen kitiltják a szénhidrátot az étkezésekből (főleg a villámdiéták), de most itt a lehetőség azok előtt is, akik képtelenek lemondani a szénhidrátokról, mégis fogyni szeretnének. Ezzel a módszerrel körülbelül heti két kilóval lehetsz könnyebb, anélkül, hogy lemondanál kedvenc beviteli forrásodról, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Recept varíációk Wok-ra

Ropogós párolt zöldség Wokban Ez egy olyan étel, amely nemcsak a szájnak, de a szemnek is ízletes. Az édeskés piros és sárga paprika, valamint a pikáns zöld paprika kombinációja szemnek sem utolsó látvány. Az állandó kevergetés közben végzett párolás megőrzi a paprika vitamintartalmát is. Ha mindezeket még ropogós répával, babcsírával, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csupa tészta

A tésztakészítés titkát állítólag Marco Polo hozta Kínából Olaszországba 1295-ben, bár ez a feltételezés sérti az olaszokat, akik már a császárkori Rómában otthon gyúrták a tésztát. A tésztaételek azóta meghódították a világot. Az elkészítés módja ezerféle. Első tésztakülönlegesség, amit be szeretnék mutatni, az a Pirított chilis marha spagettivel. Az összeállítása …

Érdekel a cikk folytatása? »

Egyszerű csokoládés keksz

Hozzávalók: 20 dkg Rama sütőmargarin, 20 dkg kristálycukor, 1 tojás, 35 dkg finomliszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2 mokkáskanál sütőpor, fél csomag vaníliás cukor, a tetejére: 1 tojás, 3 evőkanál kristálycukor. A puha (szobahőmérsékletű) margarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverjük. A tojást hozzáadjuk, és simára dolgozzuk. A lisztet …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csirkés tortilla

A spanyolok és mexikóiak egyik alapvető étele a tortilla. Ma már itthon is egészen biztosan mindenkinek ismerősen cseng ennek az egyszerű tésztának a neve. Rengeteg féle ételt lehet belőle varázsolni, akár hússal töltve, zöldséggel, kinek mi a kedvence. Igaz készen szinte már bármelyik üzletben megvásárolható, mégis ha otthon, frissen sütjük …

Érdekel a cikk folytatása? »

Paradicsomos-mozzarellás sült tészta

Az olasz konyha tésztaételei méltán híresek világszerte. Egyszerű és gyorsan előkészíthető alapanyag, ízesítése és formája változatos és ízlésesebbnél ízlésesebb módon tálalhatjuk. Az a típusú sült tészta, melyet most szeretnék bemutatni, igazán olcsó, laktató és finom ebéd az egész család számára. Alapanyagait tekintve tipikusan olasz étel és Olaszországban nincs olyan család, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Vegán pizza

Mi tehet az éhes vegán, ha pizzára vágyik, de egyetlen közeli pizzériában sem kap a kedvére valót? Bátran álljon neki otthon sütni, hisz rövid idő alatt az ízlésének megfelelő pizzát készíthet. Hozzávalók két nagy pizzához: A tésztához: 50 dkg liszt 1dl olívaolaj kevés só víz A szószhoz: 2dl paradicsomlé 2 …

Érdekel a cikk folytatása? »