Kezdőlap / Tag Archives: túladagolás

Tag Archives: túladagolás

Túladagolhatjuk-e a vitaminokat?

Hiába hasznosak és nélkülözhetetlenek, a vitaminokból nem csak a túl kicsi, de a túl nagy mennyiség is nem várt következményekkel járhat. Ha valaki például rengeteg béta-karotinban gazdag sárgarépalevet iszik, a tenyere és a talpa narancssárgás színűvé válik. Ez a jelenség visszafordítható és nem ártalmas, ám vannak olyan vitaminok, amelyek túladagolása …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi a különbség a természetes és a szintetikus vitaminok között?

Az idők kezdetén az embernek minden szükséges tápanyag- és vitaminigényét biztosították a föld természetes élelmiszerei. Mára azonban mindennek erőteljesen lecsökkent a vitamintartalma, a szervezetnek azonban ugyanúgy szüksége van mindenre, mint korábban. Ha étrend-kiegészítőt választunk, meg kell értenünk, hogy a természetes és a mesterséges vitamin nem egészen ugyanaz. A mesterséges vitaminok …

Érdekel a cikk folytatása? »

A szintetikus vitaminok veszélyei

A szintetikus vitaminok nagyon jó szolgálatot teszek, ha egyébként valamilyen vitaminból nem tudunk táplálkozással eleget bevinni a szervezetünkbe, vagy más okból hiánybetegségünk alakulna ki. Míg természetes formájukban a vitaminok túladagolásának veszélye ritkán fenyeget, a mesterségesekkel érdemes óvatosnak lennünk. A szintetikus étrend-kiegészítőknek egyik veszélye az, hogy a felszívódás hiányában a veséket …

Érdekel a cikk folytatása? »

B vitaminok

Szervezetünknek a zavartalan működéshez többféle B vitaminra is szüksége van. Nézzük ezek közül a legfontosabbakat, és vizsgáljuk meg, mennyi belőlük a szükséges napi bevitel, milyen élelmiszerekben találhatóak, és milyen tünetei vannak a hiányuknak, ill. a túladagolásuknak. B1/ tiamin/: naponta 1,2-1,8 mg a szükséges bevitel. Legnagyobb mértékben az élesztő, hús, bab, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi a különbség a természetes és a szintetikus vitaminok között?

Az idők kezdetén az embernek minden szükséges tápanyag- és vitaminigényét biztosították a föld természetes élelmiszerei. Mára azonban mindennek erőteljesen lecsökkent a vitamintartalma, a szervezetnek azonban ugyanúgy szüksége van mindenre, mint korábban. Ha étrend-kiegészítőt választunk, meg kell értenünk, hogy a természetes és a mesterséges vitamin nem egészen ugyanaz. A mesterséges vitaminok …

Érdekel a cikk folytatása? »

A szintetikus vitaminok veszélyei

A szintetikus vitaminok nagyon jó szolgálatot teszek, ha egyébként valamilyen vitaminból nem tudunk táplálkozással eleget bevinni a szervezetünkbe, vagy más okból hiánybetegségünk alakulna ki. Míg természetes formájukban a vitaminok túladagolásának veszélye ritkán fenyeget, a mesterségesekkel érdemes óvatosnak lennünk. A szintetikus étrend-kiegészítőknek egyik veszélye az, hogy a felszívódás hiányában a veséket …

Érdekel a cikk folytatása? »

Túladagolhatjuk-e a vitaminokat?

Hiába hasznosak és nélkülözhetetlenek, a vitaminokból nem csak a túl kicsi, de a túl nagy mennyiség is nem várt következményekkel járhat. Ha valaki például rengeteg béta-karotinban gazdag sárgarépalevet iszik, a tenyere és a talpa narancssárgás színűvé válik. Ez a jelenség visszafordítható és nem ártalmas, ám vannak olyan vitaminok, amelyek túladagolása …

Érdekel a cikk folytatása? »

B vitaminok

Szervezetünknek a zavartalan működéshez többféle B vitaminra is szüksége van. Nézzük ezek közül a legfontosabbakat, és vizsgáljuk meg, mennyi belőlük a szükséges napi bevitel, milyen élelmiszerekben találhatóak, és milyen tünetei vannak a hiányuknak, ill. a túladagolásuknak. B1/ tiamin/: naponta 1,2-1,8 mg a szükséges bevitel. Legnagyobb mértékben az élesztő, hús, bab, …

Érdekel a cikk folytatása? »