Kezdőlap / Tag Archives: vitaminok (page 3)

Tag Archives: vitaminok

Bio-hozzáférhetőség

Ez a kifejezés az elfogyasztott tápanyagnak arra a részére utal, melyet szervezetünk felszív és hasznosít. Egy multivitamin-tabletta lenyelésének puszta ténye még nem jelenti azt, hogy az illető a tablettában lévő összes tápanyagmennyiség jótékony hatásait élvezni fogja. Ha a tápanyagokat nem a legmegfelelőbb arányban fogyasztjuk (más tápanyagokhoz képest), az emésztőcsatornából nem …

Érdekel a cikk folytatása? »

A pantotenátsav és a mellékvese működése

A pantotenátsav neve a görög panthos („mindenhol „) szóból ered. Amint neve is mutatja, széles körben megtalálható minden állati és növényi szövetben. Először rizskorpából különítették el 1939-ben, és ekkor fedezték fel, hogy ez a vegyület szükséges a csirkék egy bőrgyulladásszerű betegségének megelőzésére. A pantotenátsav vízben oldódó vitamin, a B-komplex tagja. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Miért van kevés vitaminbevitel?

Az ajánlott napi adagnál kevesebb mikrotápanyag-fogyasztás nagy gyakorisága, melyet több tényező eredményez, egyebek között a szegényes ételválaszték, a csökkent kalóriájú élelmiszerek fogyasztása és személyes, környezeti, valamint életviteli tényezők, olyan helyzetet teremtenek, ahol a multivitaminos étrendkiegészítés ésszerű és egyben jótékony hatású döntés. A szupplementáció biztosítja a valóban kielégítő tápanyagfogyasztást, és különösen …

Érdekel a cikk folytatása? »

A bőrt károsító hatások

A bőrt nemcsak belülről, a szervezetből érhetik kedvezőtlen hatások, hanem a külvilág ártalmai is fenyegetik. Ez a megállapítás ma még érvényesebb, mint régebben. A levegő szennyezettsége már olyan mértékű, hogy az egészséges, a terhelésnek ellenálló bár sem képes könnyen elviselni. Ha azonban a bőr tápláltsága nem a legjobb, ha a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Védekezzünk C vitaminnal!

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordítanak a vitaminok fontos egészségvédő szerepére. Nézzük meg hát közelebbről az antioxidánsokként ismert tápanyagokat. Számos vitaminnak és ásványnak vannak antioxidáns tulajdonságai, akár antioxidáns enzimek részeként, akár önmagukban. A nyomelemek közül a szelén, a réz és a mangán kapcsolódik össze egy enzimmel, mely elpusztítja a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Bőrápolás maszírozással

A bőrápolást számos kozmetikai készítmény könnyíti. Hatékonyságukról érdemes egy kozmetikust megkérdezni,ő ugyanis figyelembe tudja venni bőrünk meglévő egyéni állapotát, és ismeri a megfelelő készítményeket is. Mindenképpen érdemes tehát megbeszélni vele a teendáket. A bőrgyógyász szakorvos tanácsait is hasznos lehet meghallgatni. A megfelelő táplálkozás, az anyagcsere élénkítése és a bőr eredményes …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az esszenciális zsírsavak fő funkciói

A tápanyagok átalakítása energiává. Minden sejtfalban találhatók zsírok, melyek egyrészt a sejtmembrán sértetlenségének megőrzéséhez szükségesek, másrészt sok élettani folyamat is itt megy végbe. Egyszerűen fogalmazva: esszenciális zsírsavak hiánya esetén a szervezet kevésbé hatékonyan alakítja át energiává a tápanyagokat. Az ebből eredő energiahiány okozza a növekedési zavarokat és a szervezet működési …

Érdekel a cikk folytatása? »

EasyFit , a természetes zsírégető

Az EasyFit egy amerikai, pontosabban Florida állam Egészségügyi Minisztériuma által engedélyezett, jóváhagyott termék. Összetevői által, melyek 100%-ig természetes alkotóelemek, fejtik ki hatásukat a szervezetre. A külön-külön is hatékony, zsírégető, illetve egyéb jótékony hatású növények, gyümölcsök biztosítják a hatékony fogyást, és egészséget. A termék összetevői: Acai Berry – Ezt a bogyót …

Érdekel a cikk folytatása? »

A béta-karotin és az A vitamin kapcsolata

A növényi forrásokból származó béta-karotint néha az A vitamin provitaminjának nevezik. Megtalálható a növényi ételekben, és lényegében két, végeinél egymáshoz kapcsolódó A-vitaminmolekula alkotja. Ez a tápanyag a sárga vagy narancssárga festékanyagban található meg, melyet sok gyümölcs és zöldség tartalmaz. Az emberi szervezet könnyeit átalakítja a béta-karotint A-vitaminná. Már 1830-ban elkülönítették …

Érdekel a cikk folytatása? »

A szintetikus vitaminok veszélyei

A szintetikus vitaminok nagyon jó szolgálatot teszek, ha egyébként valamilyen vitaminból nem tudunk táplálkozással eleget bevinni a szervezetünkbe, vagy más okból hiánybetegségünk alakulna ki. Míg természetes formájukban a vitaminok túladagolásának veszélye ritkán fenyeget, a mesterségesekkel érdemes óvatosnak lennünk. A szintetikus étrend-kiegészítőknek egyik veszélye az, hogy a felszívódás hiányában a veséket …

Érdekel a cikk folytatása? »