Kezdőlap / Tag Archives: zöldség (page 4)

Tag Archives: zöldség

Az olasz minestrone leves

Az olasz konyha szerelmeseinek és ételeit szívesen készítőknek alap a minestrone leves. Készítési módja és a felhasznált alapanyagok változatossága háziasszony és évszakfüggő, de nagy vonalakban a minestrone leves elkészítésének a lépései minden konyhában megegyeznek. Ismerkedjünk most meg ezekkel. Használhatunk konzerv babot, de amennyiben szárazbabbal dolgozunk, érdemes előbb feltenni főni, hiszen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Befőzés

Bármennyire jók is a konzervek, néhány üveg különleges befőtt vagy lekvár, savanyúság eltevésére a legtöbb háziasszony nem sajnálja az időt, és szinte mindenkinek van egy-egy féltve őrzött receptje a befőzés különböző módjairól. A befőzés sikere érdekében néhány szabályt be kell tartanunk: 1. A befőzésre szánt gyümölcs, zöldség- vagy főzelékféle teljesen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zöldségekkel az „úszógumi” ellen

A túlsúly problémája sok ember számára ismert, és a hasi terület pedig elég kritikus pontnak számít, gyakran itt jelennek meg az első zsírpárnák. Az alábbi zöldségdiétával mindössze 5 nap alatt elérhető, hogy a következő ruhavásárlásnál már egy mérettel kisebbet kérjünk. Amellett, hogy a zöldségek fogyasztásával nem lesz éhségérzetünk (tehát telítik …

Érdekel a cikk folytatása? »

Nyersétel-diéta

Kétségtelen, hogy a nyers zöldség és gyümölcs a legtáplálóbb, a legtöbben mégis visszariadnak a csak nyers élelmiszereket tartalmazó étrend gondolatától. Nem kevesen vannak azonban azok is, akik szívesen fogyasztanak nyers élelmiszereket, mert aktívabbnak érzik magukat tőlük. Szerintük a főzési és feldolgozási eljárások nemcsak csökkentik a tápanyagok mennyiségét, hanem egyenesen egészségtelenebbé …

Érdekel a cikk folytatása? »

Pizzatekercs

A házi készítésű pizzának kicsit más formáját szeretném ismertetni, ami talán nem hétköznapi, egyszerű, ámde időnket igénybe veszi, de fáradozásunk nem lesz hiábavaló! Fantasztikus az ízé és esztétikailag is fenomenális! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kelt tésztát, a húst, a zöldségeket, és persze aki nem fogyókúrázik! Uzsonnának kitűnő, akár egy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Karcsúsító piramis

Biztos a siker, ha étkezéseinket tudatosan állítjuk össze. Ebben segít a táplálék piramis. Már néhány nap elteltével veszíthetünk súlyunkból, jobb lesz a közérzetünk is. A piramisban felfelé haladva a szinteken egyre kevesebb egység fér el az adott élelmiszerből. Az étkezések alapját a gabonafélék jelentik, ezt követi a zöldség- és gyümölcscsoport. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Reggeli a legfontosabb étkezés

Gyermek korában mindenki sokat hallhatja, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés egész nap. Ez azért nem is éppen rossz szállóige, sőt egészen találó. Persze ezt sokan kihagyják, és úgy gondolják, most aztán jó sokat fogytam, pedig ha tudnák, hogy azzal, hogy nem esznek reggelit, többet árt, mint segít még a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zöldségek és gyümölcsök szerepe a fogyókúrában

Ezek az ételek a fogyókúrás diéta gerincét képezhetik, majdnem minden fajtájuk fogyasztható, viszont a magas szénhidrát- és energiatartalom miatt a hüvelyesekkel legyünk óvatosabbak. A babból, a borsóból, a lencséből származó szénhidrátok csak lassan emelik a vércukorszintet, glikémiás indexükről kiderült, hogy kifejezetten alacsony. Így ma már nem kell olyan szigorúnak lennünk …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyás zöldséggel, gyümölccsel

Itt a nyár, a rengeteg friss zöldség és gyümölcs már mindenütt olcsón kapható. Érdemes ilyenkor kihasználni a bő kínálatot és beiktatni egy-egy zöldség-gyümölcs kúrát. Végtére is itt a bikini szezon és még nem késő, hogy formába hozzuk magunkat. Ez az egyik legegészségesebb diéta mivel a gyümölcsökkel és zöldségekkel rengeteg hasznos …

Érdekel a cikk folytatása? »

Zöldség tárolása árokban

A téli, tavaszi fogyasztásra szánt késői zöldségfélék jól tárolhatók vermekben, árkokban és prizmákban. Ez a módszer a legegyszerűbb és egyben a legolcsóbb tárolási eljárások egyike. az így tárolt zöldségek tavaszig friss, üde, ízletes marad. Különösen jól tárolható így a sárgarépa, a petrezselyem, a pasztinák, a zeller, a cékla, a téli …

Érdekel a cikk folytatása? »