Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Egészséges szokásokkal a pattanások ellen

Egészséges szokásokkal a pattanások ellen

Rengeteg ember küzd a pattanásokkal úgy, hogy bőrproblémája nem akar megszűnni. Sokaknak segítenek a speciális szerek, mások hiába keresik a megfelelőt. Ha néhány szokásunkon változtatunk, panaszaink is várhatóan enyhülni fognak.
Mivel testünk hetven százaléka víz, eleget kell innunk ahhoz, hogy testünk, beleértve bőrünket is, egészséges legyen. Ami a testünkbe jut, annak ki is kell jönnie: ha folyton szénsavas, színezékkel és egyéb káros anyagokkal dúsított üdítőitalokat iszunk, hiába várjuk, hogy bőrünk állapota javuljon. Csökkentsük ezek mennyiségét, és igyunk sok tiszta vizet. Már csak ez a lépés látható eredményt fog hozni néhány napon belül.
Egy másik, nagyon jó hatású ital a zöld tea, amely tele van antioxidánsokkal: ezek felveszik a harcot a pattanást okozó baktériumokkal. A különböző gyümölcslevek is antioxidánsban gazdagok, különösen a bogyós gyümölcsökből készültek (és természetesen maguk a gyümölcsök!).
A zöldségek közül különösen hasznosak a leveles, zöld színű zöldségfélék. A vízhez hasonlóan egész szervezetünket kitisztítják, és megszabadítanak a lerakódott méreganyagoktól.
Jóllehet mindenfelé olvashatunk arról, hogy amit eszünk, annak semmi köze nincs a pattanásokhoz, sokaknál mégis beválik az, ha kevesebb zsíros ételt esznek.
Egy étrend-kiegészítő, ami segítségünkre lehet: az E-vitamin, amely gyógyító hatással van a bőrre. Szedhetjük vitaminkészítmény formájában, vagy választhatunk olyan multivitamint, amely a napi ajánlott mennyiséget tartalmazza. Különféle arckrémeket is találhatunk E-vitaminnal dúsítva, de kerüljük közülük a zsírosabbakat.
Nem utolsó sorban, ha csökkenteni tudjuk a stresszt, akkor bőrproblémáink is enyhülni fognak. A nagyfokú stresszről ismert, hogy egyes hormonok fokozott termelését váltja ki, amelyek hatására bőrünk is több zsírt termel, ez pedig pattanások kialakulásához veze

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olívaolaj mint természetes bőrápoló

Az olívaolaj évszázadok óta használatos természetes bőrápoló szerként. Kleopátra is ismerte, és nők milliói is ...

Hozzászólás