Kezdőlap / A(z) folia sátrak készitése fórumtémák:

A(z) folia sátrak készitése fórumhoz témák:


Kétféle műanyag fóliatakaró

MW 2.30

Növénytakarásra vagy váz nélküli fóliaágyáshoz kétféle műanyag takaró terjedt el; egyik a lyuggatott polietilén fólia, amely 0,03-0,04 mm vastag és 30-40 g/ml tömegű, másik a műanyag fátyol (vlies), amely 15-20 g/m2 tömegű. A polietilén fóliának van fényre bomló változata is. Valamennyi említett műanyag takarót Magyarországon is gyártják. A hazai előállítású műanyag fátyol újdonság, 1989-ben kezdték gyártani. A műanyag takarók különféle szélessé...

Érdekel a cikk folytatása? »

A műanyag fólia előkészítése

T06860_fullsize

A műanyag fóliát felhasználás előtt lyuggatni kell azért, hogy a lyukakon keresztül az ágyásban cserélődjön a levegő, bejusson az ágyásba az eső- vagy az esőszerűen kijuttatott öntözővíz. Ha jó a légcsere, akkor az ágyás levegője felfrissül, és ez megakadályozza a nappali túlzott felmelegedést. A polietilén sík fóliát kb. 70 kg-os tekercsben hozzák forgalomba; egy tekercs kereken 1000 m. Nagyobb mennyiséget felhasználó termelők tekercsben lyukas...

Érdekel a cikk folytatása? »

A váz nélküli fóliatakarások készítése

000008619_02_spargafold.jpg

A bakhátas, váz nélküli fóliaágyat úgy készítjük, hogy az ágyás szélén egy-egy 15-20 cm magasra felhúzott bakhátra terítjük és feszítjük a lyuggatott fóliát. Így 15-20 cm magas légteret nyerünk. A bakhátakkal megnöveljük a talajfelületet, ezáltal jobb az ágyás hőgazdálkodása, és alkalmasabb melegigényes növények hajtatására. A bakhátas ágyásoknak főként a fóliatakarás első felében van nagy jelentőségük, szerepük később hasonlít a sík fóliás taka...

Érdekel a cikk folytatása? »

Lestyánpálinka vagy likőr készítése

lestyán2

A lestyán már régóta ismerik az emberek. Az ókorban és a középkorban kedvelt fűszernövény volt. Régen a falusi kertekben is kedvelt növény volt, ma már inkább csak „Vegeta” formájában kerül az asztalunkra. Illata a zellerre emlékeztet, levelei a petrezselyemhez hasonlítanak. Felhasználáskor a levelét ugyanúgy vágjuk össze, mint a petrezselyemét, de csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a tálba vagy a tányérba. Lestyánpálinka vagy likőr készít...

Érdekel a cikk folytatása? »

Akvárium készítése

...nk készítjük az egészet. Ebben az esetben nem csak gyönyörködhetünk, hanem igencsak elégedettek is lehetünk magunkkal. Mindenkinek sok sikert a barkácsoláshoz! Kapcsolódó fórumok:eresztek keszitesehangya jelmezakvárium háttér készitése házilagmasni kötés technikákhangya jelmez készítésfáraó jelmez készítésméhecske jelmez készítésemajom jelmez készítés házilaghaljelmezakvárium háttér készítése otthon...

Érdekel a cikk folytatása? »

Vadvirágcsokor készítése

vadviragcsokor

...n természetesnek hasson a csokor, tegyünk a tűzőhabra földet, homokot, köveket, vagy kődarabokat. Kapcsolódó fórumok:díszmasni készítésecsicsóka bélgázdunsztkötés fülrekacsa jelmez készítése házilagcsicsokalekvarmandarinszörp készitéseparducminta keszitese tortara...

Érdekel a cikk folytatása? »

Rózsacsokor készítése

rózsacsokor

A rózsa örök virág, nemcsak romantikus, de minden alkalomra megfelelő, friss illata, és csodás alakja mindenkit rabul ejt. Nem utolsósorban bármilyen virággal kombinálható, a legjobb ha keskeny szájú, de öblös vázába tesszük a rózsából készült csokrot. Mielőtt a rózsával elkezdünk dolgozni, szedjük le a tüskéit, és az alsó leveleit. A rózsa szárát mindig öt centinként vágjuk ferdén, és utána rögtön vízbe tesszük, mert hamar kiszárad. A csokor kö...

Érdekel a cikk folytatása? »

Cseresznye és meggy kompót készítése.

meggy

A vitaminokban szegény téli hónapokra most kell előkészülnünk a különféle kompótok elkészítésével. A nyári gyümölcsök (cseresznye, meggy, málna, sárgabarack) már folyamatosan kaphatóak a gyümölcsárusoknál. Ezekből a gyümölcsökből célszerű megvásárolnunk minél többet és azokból kompótot vagy lekvárt készíteni. A vitaminokban szegény téli hónapokban mennyire jó, amikor kinyitjuk a spájz vagy a kamraajtót, és ott látjuk a nyáron eltett finomabbnál...

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgabarack lekvár készítése

sárgabarack

Mindenek előtt a legelső tevékenységünk az üvegek, előkészítése legyen, a lekvár mennyiségének megfelelő üveget mossunk tisztára. Mert amikor elkészültünk a forró sárgabarack lekvárral akkor azonnal üvegekbe kell tennünk. Az átválogatott (csak ép és egészséges barackokat használjuk fel), és tisztára mosott sárgabarackot forró vízzel leöntjük, aminek következtében a háját könnyedén lehúzhatjuk róla. A héjától megszabadított barackokat feldarabolj...

Érdekel a cikk folytatása? »