Kezdőlap / A(z) konyu rajzok keszitese fórumtémák:

A(z) konyu rajzok keszitese fórumhoz témák:


Lestyánpálinka vagy likőr készítése

lestyán2

A lestyán már régóta ismerik az emberek. Az ókorban és a középkorban kedvelt fűszernövény volt. Régen a falusi kertekben is kedvelt növény volt, ma már inkább csak „Vegeta” formájában kerül az asztalunkra. Illata a zellerre emlékeztet, levelei a petrezselyemhez hasonlítanak. Felhasználáskor a levelét ugyanúgy vágjuk össze, mint a petrezselyemét, de csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a tálba vagy a tányérba. Lestyánpálinka vagy likőr készít...

Érdekel a cikk folytatása? »

Akvárium készítése

...zni, arról nem is beszélve, ha mi magunk készítjük az egészet. Ebben az esetben nem csak gyönyörködhetünk, hanem igencsak elégedettek is lehetünk magunkkal. Mindenkinek sok sikert a barkácsoláshoz! Kapcsolódó fórumok:eresztek keszitesehangya jelmezakvárium háttér készitése házilagmasni kötés technikákhangya jelmez készítésfáraó jelmez készítésméhecske jelmez készítésemajom jelmez készítés házilaghaljelmezakvárium háttér készítése otthon...

Érdekel a cikk folytatása? »

Kovászos uborka készítése

ubi

Itt a nyár a meleg és itt az ideje a házi kovászos uborka készítésének. A kovászos uborka nagyon finom, és soha nem tudunk annyit készíteni belőle ami ne fogyna el. Nagy hátránya, hogy ha kész csak hűtőszekrénybe lehet tárolni és ott is csak kb. egy hétig. A kovászos uborkához 1,5 kg, 10-15 cm hosszú uborkákat vásároljunk. Az uborkákat folyó víz alatt mossuk meg, jó alaposan, ha szükséges körömkefével is megdörzsölhetjük. Az se baj ha előbb lega...

Érdekel a cikk folytatása? »

Cseresznye és meggy kompót készítése.

meggy

A vitaminokban szegény téli hónapokra most kell előkészülnünk a különféle kompótok elkészítésével. A nyári gyümölcsök (cseresznye, meggy, málna, sárgabarack) már folyamatosan kaphatóak a gyümölcsárusoknál. Ezekből a gyümölcsökből célszerű megvásárolnunk minél többet és azokból kompótot vagy lekvárt készíteni. A vitaminokban szegény téli hónapokban mennyire jó, amikor kinyitjuk a spájz vagy a kamraajtót, és ott látjuk a nyáron eltett finomabbnál...

Érdekel a cikk folytatása? »

Rózsacsokor készítése

rózsacsokor

...legjobb, ha a rózsacsokrot bimbókból készítjük el, így jelentősen tovább tart, és könnyebb is csokrot készíteni belőle, mint az érzékeny kinyílt rózsából. Kapcsolódó fórumok:galamb csapda házilagsün jelmez házilagrozsacsokor kesziteseapacaruha keszitesrózsacsokor kötése...

Érdekel a cikk folytatása? »

A habzóborok készítése

pezsgő

Elég sokan szeretik a pezsgőt. Legtöbbször neves ünnepeken szokták fogyasztani, mint például születésnap, névnap, esküvő, ballagás, szilveszter. De azt kevesen tudják, hogy hogyan is készül. Mert nagyon érdekes, hogy sokáig habzik a pezsgő. A pezsgőben és az üdítőitalokban a habot és a buborékokat az erjedés és a borkészítés során melléktermékként képződő szén-dioxidnak köszönhetjük. Nos, a különféle habzóborokat, így például a pezsgőt is a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Koktélok készítése

koktélok

Szereted a koktélokat, de nem tudsz olyan helyet ahol kapni ? Vagy esetleg túl drága ? Néhány ötlet és tipp, hogy otthon is eltudd készíteni ezeket a finom különlegességeket! Először is nézzünk egy alkoholmentes igen finom koktélt, melyet viszonylag könnyen elkészíthetünk otthon is. Minden koktél elkészítéshez szükségünk van először is a nélkülözhetetlen keverőpohárra. Ebbe rakjuk az alapanyagokat és ebben rázzuk őket össze. Ilyet sajnos nem tal...

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgabarack lekvár készítése

sárgabarack

Mindenek előtt a legelső tevékenységünk az üvegek, előkészítése legyen, a lekvár mennyiségének megfelelő üveget mossunk tisztára. Mert amikor elkészültünk a forró sárgabarack lekvárral akkor azonnal üvegekbe kell tennünk. Az átválogatott (csak ép és egészséges barackokat használjuk fel), és tisztára mosott sárgabarackot forró vízzel leöntjük, aminek következtében a háját könnyedén lehúzhatjuk róla. A héjától megszabadított barackokat feldarabolj...

Érdekel a cikk folytatása? »