Kezdőlap / A(z) étvágyfokozó vitaminok fórumtémák:

A(z) étvágyfokozó vitaminok fórumhoz témák:


A vitaminok

...figyelembe kell vennünk, hogy nagyobb mennyiségben csak a vízoldékony vitaminokat szabad bevinni a szervezetünkbe, ugyanis ezek a vizelettel néhány órán belül ki is ürülnek, kiválasztódnak a testünkből, míg a zsírban oldódó vitaminok képesek hosszabb ideig is elraktározódni. A vízben oldódó vitaminokból tehát különösebb kockázat nélkül, – ha szükséges- akár emelt dózist is bevehetünk, míg a zsíroldékony vitaminok szedésekor sokkal...

Érdekel a cikk folytatása? »

A vitaminok

vitaminok1

...figyelembe kell vennünk, hogy nagyobb mennyiségben csak a vízoldékony vitaminokat szabad bevinni a szervezetünkbe, ugyanis ezek a vizelettel néhány órán belül ki is ürülnek, kiválasztódnak a testünkből, míg a zsírban oldódó vitaminok képesek hosszabb ideig is elraktározódni. A vízben oldódó vitaminokból tehát különösebb kockázat nélkül, – ha szükséges- akár emelt dózist is bevehetünk, míg a zsíroldékony vitaminok szedésekor sokkal...

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi a különbség a természetes és a szintetikus vitaminok között?

...in a C-vitamin. Ennek szintetikus formája az aszkorbinsav, ami nem teljesen azonos a C-vitaminnal. A természetes C-vitaminhoz az aszkorbinsavon kívül társulnak még többek közt bioflavonoidok és rutin is. Az élelmiszerekben a vitaminok komplexek formájában fordulnak elő, szintetikus vitamin szedése esetén azonban a szervezetnek a test szöveteiből kell összegyűjteni a többi komponenst, hogy a komplexeket előállítsa. Ha a többi komponens nincs...

Érdekel a cikk folytatása? »

Mi a különbség a természetes és a szintetikus vitaminok között?

synthetic

...ását. Például a réz szükséges a C-vitamin teljes hasznosulásához, vagy a szelén az E-vitaminéhoz. Az élelmiszerekben ezek legtöbbször együttesen jelen vannak, nem úgy, mint a szintetikus táplálékkiegészítőkben. A szintetikus vitaminok jó szolgálatot teszek, ha másként nem jutunk megfelelő mennyiségben valamilyen vitaminhoz, túladagolásuk azonban kellemetlen következményekkel járhat. Kapcsolódó fórumok: szintetikus drogok rendelése természetes...

Érdekel a cikk folytatása? »

A vitaminok fontossága

8v

...hogy csak néhányat említsünk. Ahogy előrehaladnak a mikrotápanyagok feladatait feltáró kutatások, egyre nyilvánvalóbbá válik, mennyire fontos az optimális szint megtartása e tápanyagok fogyasztásában is. Az A-, C-, E- és B6 vitaminok minimális hiánya is kimutathatóan növeli az érzékenységet számos vírusok és baktériumok okozta fertőzésre. A kutatási eredmények arra utalnak, hogy a vitaminok segítenek jó karban tartani immunrendszerünket, és...

Érdekel a cikk folytatása? »

A vitaminokról

...at, hosszú távon betegségeket okoz. A vitaminok két nagy csoportra oszthatók: A zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) amelyet a szervezet hosszabb ideig raktároz, felszívódásuk az étrend zsírtartalmától függ. A vízben oldódó vitaminok (B-vitamin-csoport: B1-, B2-, B6-, B12-vitaminok, niacin, pantoténsav, biotin, folsav és a C-vitamin) amelyek különböző mértékben, de viszonylag gyorsan ürülnek ki szervezetünkből, ezért rendszeres pótlásukra...

Érdekel a cikk folytatása? »

A szintetikus vitaminok veszélyei

...és a rák között is összefüggést mutattak ki, annak ellenére, hogy a természetes A-vitaminban – béta-karotinban – gazdag sárgarépa vagy spenót rákellenes. Látható tehát a különbség a természetes és a mesterségesen előállított vitaminok között. Sok kész étel, leginkább a gabonapelyhek, müzlik, kekszek, joghurtok, gyümölcslevek plusz vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak dúsítva. Főleg emiatt egészséges élelmiszerekként tüntetik fel őket, ami...

Érdekel a cikk folytatása? »

A szintetikus vitaminok veszélyei

vitamins

...és a rák között is összefüggést mutattak ki, annak ellenére, hogy a természetes A-vitaminban – béta-karotinban – gazdag sárgarépa vagy spenót rákellenes. Látható tehát a különbség a természetes és a mesterségesen előállított vitaminok között. Sok kész étel, leginkább a gabonapelyhek, müzlik, kekszek, joghurtok, gyümölcslevek plusz vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak dúsítva. Főleg emiatt egészséges élelmiszerekként tüntetik fel őket, ami...

Érdekel a cikk folytatása? »

A vitaminokról

vitaminok

...at, hosszú távon betegségeket okoz. A vitaminok két nagy csoportra oszthatók: A zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) amelyet a szervezet hosszabb ideig raktároz, felszívódásuk az étrend zsírtartalmától függ. A vízben oldódó vitaminok (B-vitamin-csoport: B1-, B2-, B6-, B12-vitaminok, niacin, pantoténsav, biotin, folsav és a C-vitamin) amelyek különböző mértékben, de viszonylag gyorsan ürülnek ki szervezetünkből, ezért rendszeres pótlásukra...

Érdekel a cikk folytatása? »

Összefüggés a vitaminok és korunk modern betegségei között

7v

...lentés hangsúlyozza azt a tényt is, hogy mivel a tipikus nyugati étrendből az alapvető tápanyagok jelentős része hiányzik, előfordulhat, hogy bár túltápláltak vagyunk, mégis hiányos a táplálkozásunk. Milyen hatással vannak a vitaminok az egészségre? Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy a C-vitamin összefügg a közönséges náthával szemben tanúsított ellenálló képességgel, a B-vitamin komplex az egészséges idegrendszerrel, a fokhagyma pedig a vér...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások