Kezdőlap / A(z) babuk keszitese fórumtémák:

A(z) babuk keszitese fórumhoz témák:


Lestyánpálinka vagy likőr készítése

lestyán2

A lestyán már régóta ismerik az emberek. Az ókorban és a középkorban kedvelt fűszernövény volt. Régen a falusi kertekben is kedvelt növény volt, ma már inkább csak „Vegeta” formájában kerül az asztalunkra. Illata a zellerre emlékeztet, levelei a petrezselyemhez hasonlítanak. Felhasználáskor a levelét ugyanúgy vágjuk össze, mint a petrezselyemét, de csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a tálba vagy a tányérba. Lestyánpálinka vagy likőr...

Érdekel a cikk folytatása? »

Joghurt készítése otthon

joghurt3

A joghurt nagyon fontos táplálék. Tápanyaga révén a beiktatása a fogyókúrázók, a gyerekek, az idősek az étrendjében nagyon fontos. Az egészen friss joghurt enyhíti a székrekedést, az egy-két napos magas savtartalmú pedig jó szolgálatot tesz a hasmenés megállításában. Joghurt elkészítése otthon nagyon egyszerű. Előnye a boltival szemben, hogy kedvünkre, saját ízlésünk szerint ízesíthetjük, és mindig van otthon friss joghurtunk. Váratlan vendég...

Érdekel a cikk folytatása? »

Akvárium készítése

...Végül egy-két napot száradni hagyjuk és már készen is van a nagy mű. Jöhetnek a halak. Megnyugtató és gyönyörű látványt nyújt egy akvárium, főleg ha jól be van rendezve és a halak egészségesek és vidámak. Egyszerűen jó nézni, arról nem is beszélve, ha mi magunk készítjük az egészet. Ebben az esetben nem csak gyönyörködhetünk, hanem igencsak elégedettek is lehetünk magunkkal. Mindenkinek sok sikert a barkácsoláshoz! Kapcsolódó fórumok: eresztek...

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgabarack lekvár készítése

sárgabarack

Mindenek előtt a legelső tevékenységünk az üvegek, előkészítése legyen, a lekvár mennyiségének megfelelő üveget mossunk tisztára. Mert amikor elkészültünk a forró sárgabarack lekvárral akkor azonnal üvegekbe kell tennünk. Az átválogatott (csak ép és egészséges barackokat használjuk fel), és tisztára mosott sárgabarackot forró vízzel leöntjük, aminek következtében a háját könnyedén lehúzhatjuk róla. A héjától megszabadított barackokat...

Érdekel a cikk folytatása? »

A habzóborok készítése

pezsgő

Elég sokan szeretik a pezsgőt. Legtöbbször neves ünnepeken szokták fogyasztani, mint például születésnap, névnap, esküvő, ballagás, szilveszter. De azt kevesen tudják, hogy hogyan is készül. Mert nagyon érdekes, hogy sokáig habzik a pezsgő. A pezsgőben és az üdítőitalokban a habot és a buborékokat az erjedés és a borkészítés során melléktermékként képződő szén-dioxidnak köszönhetjük. Nos, a különféle habzóborokat, így például a pezsgőt is a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Rózsacsokor készítése

rózsacsokor

...ekerjük körbe kétszer a csokrot, majd kössük duplán meg csomóra. Amint kész a csokor, már csak egy szép, hozzá illő vázát, vagy edényt kell találnunk. A legjobb, ha a rózsacsokrot bimbókból készítjük el, így jelentősen tovább tart, és könnyebb is csokrot készíteni belőle, mint az érzékeny kinyílt rózsából. Kapcsolódó fórumok: galamb csapda házilag sün jelmez házilag rozsacsokor keszitese mü tetoválás hazilag rózsacsokor kötése nyúlketrec...

Érdekel a cikk folytatása? »

Cseresznye és meggy kompót készítése.

meggy

A vitaminokban szegény téli hónapokra most kell előkészülnünk a különféle kompótok elkészítésével. A nyári gyümölcsök (cseresznye, meggy, málna, sárgabarack) már folyamatosan kaphatóak a gyümölcsárusoknál. Ezekből a gyümölcsökből célszerű megvásárolnunk minél többet és azokból kompótot vagy lekvárt készíteni. A vitaminokban szegény téli hónapokban mennyire jó, amikor kinyitjuk a spájz vagy a kamraajtót, és ott látjuk a nyáron eltett finomabbnál...

Érdekel a cikk folytatása? »

Vadvirágcsokor készítése

vadviragcsokor

Ezzel a fantasztikus friss virágokból készült csokorral a virágos rét hangulatát vihetjük haza otthonunkba. Erre tökéletesen megfelelnek a vadvirágok, erdei-, és mezei virágok egyaránt. Ennél a csokornál a természethűség a lényeg, minél jobban sikerül a természetet megformálni, annál jobb. Fontos, hogy ha kosárba tesszük a csokrot, béleljük ki fóliával, mert a tűzőhabot vizesen kell tartani. A habot formára vágjuk, és a kosárba tesszük, majd...

Érdekel a cikk folytatása? »

A váz nélküli fóliatakarások készítése

000008619_02_spargafold.jpg

A bakhátas, váz nélküli fóliaágyat úgy készítjük, hogy az ágyás szélén egy-egy 15-20 cm magasra felhúzott bakhátra terítjük és feszítjük a lyuggatott fóliát. Így 15-20 cm magas légteret nyerünk. A bakhátakkal megnöveljük a talajfelületet, ezáltal jobb az ágyás hőgazdálkodása, és alkalmasabb melegigényes növények hajtatására. A bakhátas ágyásoknak főként a fóliatakarás első felében van nagy jelentőségük, szerepük később hasonlít a sík fóliás...

Érdekel a cikk folytatása? »

Koktélok készítése

koktélok

Szereted a koktélokat, de nem tudsz olyan helyet ahol kapni ? Vagy esetleg túl drága ? Néhány ötlet és tipp, hogy otthon is eltudd készíteni ezeket a finom különlegességeket! Először is nézzünk egy alkoholmentes igen finom koktélt, melyet viszonylag könnyen elkészíthetünk otthon is. Minden koktél elkészítéshez szükségünk van először is a nélkülözhetetlen keverőpohárra. Ebbe rakjuk az alapanyagokat és ebben rázzuk őket össze. Ilyet sajnos nem...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások