Kezdőlap / A(z) folia sátrak készitése fórumtémák:

A(z) folia sátrak készitése fórumhoz témák:


Kétféle műanyag fóliatakaró

Növénytakarásra vagy váz nélküli fóliaágyáshoz kétféle műanyag takaró terjedt el; egyik a lyuggatott polietilén fólia, amely 0,03-0,04 mm vastag és 30-40 g/ml tömegű, másik a műanyag fátyol (vlies), amely 15-20 g/m2 tömegű. A polietilén fóliának van fényre bomló változata is. Valamennyi említett műanyag takarót Magyarországon is gyártják. A hazai előállítású műanyag fátyol újdonság, 1989-ben kezdték gyártani. A műanyag takarók különféle...

Érdekel a cikk folytatása? »

A műanyag fólia előkészítése

A műanyag fóliát felhasználás előtt lyuggatni kell azért, hogy a lyukakon keresztül az ágyásban cserélődjön a levegő, bejusson az ágyásba az eső- vagy az esőszerűen kijuttatott öntözővíz. Ha jó a légcsere, akkor az ágyás levegője felfrissül, és ez megakadályozza a nappali túlzott felmelegedést. A polietilén sík fóliát kb. 70 kg-os tekercsben hozzák forgalomba; egy tekercs kereken 1000 m. Nagyobb mennyiséget felhasználó termelők tekercsben...

Érdekel a cikk folytatása? »

A váz nélküli fóliatakarások készítése

...és lábbal tömörítjük. Ezután a másik oldalon lábunkkal az árokba taposva a fóliát keresztben és hosszában kifeszítjük és leföldeljük, majd szintén tömörítjük a földet. Két személy az ágyás két oldalán egy ütemben haladva sikeresebben készíti el a fóliaterítést. Kapcsolódó fórumok: izotóniás ital készítése házilag fondant masni készítése fóliaágy folia készítése otthon...

Érdekel a cikk folytatása? »

Lestyánpálinka vagy likőr készítése

A lestyán már régóta ismerik az emberek. Az ókorban és a középkorban kedvelt fűszernövény volt. Régen a falusi kertekben is kedvelt növény volt, ma már inkább csak „Vegeta” formájában kerül az asztalunkra. Illata a zellerre emlékeztet, levelei a petrezselyemhez hasonlítanak. Felhasználáskor a levelét ugyanúgy vágjuk össze, mint a petrezselyemét, de csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a tálba vagy a tányérba. Lestyánpálinka vagy likőr...

Érdekel a cikk folytatása? »

Joghurt készítése otthon

A joghurt nagyon fontos táplálék. Tápanyaga révén a beiktatása a fogyókúrázók, a gyerekek, az idősek az étrendjében nagyon fontos. Az egészen friss joghurt enyhíti a székrekedést, az egy-két napos magas savtartalmú pedig jó szolgálatot tesz a hasmenés megállításában. Joghurt elkészítése otthon nagyon egyszerű. Előnye a boltival szemben, hogy kedvünkre, saját ízlésünk szerint ízesíthetjük, és mindig van otthon friss joghurtunk. Váratlan vendég...

Érdekel a cikk folytatása? »

Akvárium készítése

...y mű. Jöhetnek a halak. Megnyugtató és gyönyörű látványt nyújt egy akvárium, főleg ha jól be van rendezve és a halak egészségesek és vidámak. Egyszerűen jó nézni, arról nem is beszélve, ha mi magunk készítjük az egészet. Ebben az esetben nem csak gyönyörködhetünk, hanem igencsak elégedettek is lehetünk magunkkal. Mindenkinek sok sikert a barkácsoláshoz! Kapcsolódó fórumok: eresztek keszitese hangya jelmez akvárium háttér készitése házilag masni...

Érdekel a cikk folytatása? »

Rózsacsokor készítése

A rózsa örök virág, nemcsak romantikus, de minden alkalomra megfelelő, friss illata, és csodás alakja mindenkit rabul ejt. Nem utolsósorban bármilyen virággal kombinálható, a legjobb ha keskeny szájú, de öblös vázába tesszük a rózsából készült csokrot. Mielőtt a rózsával elkezdünk dolgozni, szedjük le a tüskéit, és az alsó leveleit. A rózsa szárát mindig öt centinként vágjuk ferdén, és utána rögtön vízbe tesszük, mert hamar kiszárad. A csokor...

Érdekel a cikk folytatása? »

Kovászos uborka készítése

...a puha lesz. Ha az uborka elkészült, szedjük ki az üvegből, tegyük egy jól zárható edénybe, szűrjük rá a levét és tároljuk hideg helyen vagy hűtőbe tároljuk. A leírt recept egy 3 literes üveghez elegendő. Kapcsolódó fórumok: tengeri uborka recept kovászos uborka fehér penesz kovászos uborka penész letoltheto papagaj szabasminta támrendszer készitése...

Érdekel a cikk folytatása? »

A habzóborok készítése

Elég sokan szeretik a pezsgőt. Legtöbbször neves ünnepeken szokták fogyasztani, mint például születésnap, névnap, esküvő, ballagás, szilveszter. De azt kevesen tudják, hogy hogyan is készül. Mert nagyon érdekes, hogy sokáig habzik a pezsgő. A pezsgőben és az üdítőitalokban a habot és a buborékokat az erjedés és a borkészítés során melléktermékként képződő szén-dioxidnak köszönhetjük. Nos, a különféle habzóborokat, így például a pezsgőt is a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgabarack lekvár készítése

Mindenek előtt a legelső tevékenységünk az üvegek, előkészítése legyen, a lekvár mennyiségének megfelelő üveget mossunk tisztára. Mert amikor elkészültünk a forró sárgabarack lekvárral akkor azonnal üvegekbe kell tennünk. Az átválogatott (csak ép és egészséges barackokat használjuk fel), és tisztára mosott sárgabarackot forró vízzel leöntjük, aminek következtében a háját könnyedén lehúzhatjuk róla. A héjától megszabadított barackokat...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások