Kezdőlap / A(z) folia sátrak készitése fórumtémák:

A(z) folia sátrak készitése fórumhoz témák:


Kétféle műanyag fóliatakaró

MW 2.30

Növénytakarásra vagy váz nélküli fóliaágyáshoz kétféle műanyag takaró terjedt el; egyik a lyuggatott polietilén fólia, amely 0,03-0,04 mm vastag és 30-40 g/ml tömegű, másik a műanyag fátyol (vlies), amely 15-20 g/m2 tömegű. A polietilén fóliának van fényre bomló változata is. Valamennyi említett műanyag takarót Magyarországon is gyártják. A hazai előállítású műanyag fátyol újdonság, 1989-ben kezdték gyártani. A műanyag takarók különféle...

Érdekel a cikk folytatása? »

A műanyag fólia előkészítése

T06860_fullsize

A műanyag fóliát felhasználás előtt lyuggatni kell azért, hogy a lyukakon keresztül az ágyásban cserélődjön a levegő, bejusson az ágyásba az eső- vagy az esőszerűen kijuttatott öntözővíz. Ha jó a légcsere, akkor az ágyás levegője felfrissül, és ez megakadályozza a nappali túlzott felmelegedést. A polietilén sík fóliát kb. 70 kg-os tekercsben hozzák forgalomba; egy tekercs kereken 1000 m. Nagyobb mennyiséget felhasználó termelők tekercsben...

Érdekel a cikk folytatása? »

A váz nélküli fóliatakarások készítése

000008619_02_spargafold.jpg

A bakhátas, váz nélküli fóliaágyat úgy készítjük, hogy az ágyás szélén egy-egy 15-20 cm magasra felhúzott bakhátra terítjük és feszítjük a lyuggatott fóliát. Így 15-20 cm magas légteret nyerünk. A bakhátakkal megnöveljük a talajfelületet, ezáltal jobb az ágyás hőgazdálkodása, és alkalmasabb melegigényes növények hajtatására. A bakhátas ágyásoknak főként a fóliatakarás első felében van nagy jelentőségük, szerepük később hasonlít a sík fóliás...

Érdekel a cikk folytatása? »

Lestyánpálinka vagy likőr készítése

lestyán2

A lestyán már régóta ismerik az emberek. Az ókorban és a középkorban kedvelt fűszernövény volt. Régen a falusi kertekben is kedvelt növény volt, ma már inkább csak „Vegeta” formájában kerül az asztalunkra. Illata a zellerre emlékeztet, levelei a petrezselyemhez hasonlítanak. Felhasználáskor a levelét ugyanúgy vágjuk össze, mint a petrezselyemét, de csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a tálba vagy a tányérba. Lestyánpálinka vagy likőr...

Érdekel a cikk folytatása? »

Joghurt készítése otthon

joghurt3

A joghurt nagyon fontos táplálék. Tápanyaga révén a beiktatása a fogyókúrázók, a gyerekek, az idősek az étrendjében nagyon fontos. Az egészen friss joghurt enyhíti a székrekedést, az egy-két napos magas savtartalmú pedig jó szolgálatot tesz a hasmenés megállításában. Joghurt elkészítése otthon nagyon egyszerű. Előnye a boltival szemben, hogy kedvünkre, saját ízlésünk szerint ízesíthetjük, és mindig van otthon friss joghurtunk. Váratlan vendég...

Érdekel a cikk folytatása? »

Akvárium készítése

...nagy mű. Jöhetnek a halak. Megnyugtató és gyönyörű látványt nyújt egy akvárium, főleg ha jól be van rendezve és a halak egészségesek és vidámak. Egyszerűen jó nézni, arról nem is beszélve, ha mi magunk készítjük az egészet. Ebben az esetben nem csak gyönyörködhetünk, hanem igencsak elégedettek is lehetünk magunkkal. Mindenkinek sok sikert a barkácsoláshoz! Kapcsolódó fórumok: eresztek keszitese hangya jelmez akvárium háttér készitése házilag...

Érdekel a cikk folytatása? »

Rózsacsokor készítése

rózsacsokor

A rózsa örök virág, nemcsak romantikus, de minden alkalomra megfelelő, friss illata, és csodás alakja mindenkit rabul ejt. Nem utolsósorban bármilyen virággal kombinálható, a legjobb ha keskeny szájú, de öblös vázába tesszük a rózsából készült csokrot. Mielőtt a rózsával elkezdünk dolgozni, szedjük le a tüskéit, és az alsó leveleit. A rózsa szárát mindig öt centinként vágjuk ferdén, és utána rögtön vízbe tesszük, mert hamar kiszárad. A csokor...

Érdekel a cikk folytatása? »

Kovászos uborka készítése

ubi

Itt a nyár a meleg és itt az ideje a házi kovászos uborka készítésének. A kovászos uborka nagyon finom, és soha nem tudunk annyit készíteni belőle ami ne fogyna el. Nagy hátránya, hogy ha kész csak hűtőszekrénybe lehet tárolni és ott is csak kb. egy hétig. A kovászos uborkához 1,5 kg, 10-15 cm hosszú uborkákat vásároljunk. Az uborkákat folyó víz alatt mossuk meg, jó alaposan, ha szükséges körömkefével is megdörzsölhetjük. Az se baj ha előbb...

Érdekel a cikk folytatása? »

A habzóborok készítése

pezsgő

Elég sokan szeretik a pezsgőt. Legtöbbször neves ünnepeken szokták fogyasztani, mint például születésnap, névnap, esküvő, ballagás, szilveszter. De azt kevesen tudják, hogy hogyan is készül. Mert nagyon érdekes, hogy sokáig habzik a pezsgő. A pezsgőben és az üdítőitalokban a habot és a buborékokat az erjedés és a borkészítés során melléktermékként képződő szén-dioxidnak köszönhetjük. Nos, a különféle habzóborokat, így például a pezsgőt is a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgabarack lekvár készítése

sárgabarack

Mindenek előtt a legelső tevékenységünk az üvegek, előkészítése legyen, a lekvár mennyiségének megfelelő üveget mossunk tisztára. Mert amikor elkészültünk a forró sárgabarack lekvárral akkor azonnal üvegekbe kell tennünk. Az átválogatott (csak ép és egészséges barackokat használjuk fel), és tisztára mosott sárgabarackot forró vízzel leöntjük, aminek következtében a háját könnyedén lehúzhatjuk róla. A héjától megszabadított barackokat...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások