Kezdőlap / A(z) grincsfa készitése fórumtémák:

A(z) grincsfa készitése fórumhoz témák:


Joghurt készítése otthon

A joghurt nagyon fontos táplálék. Tápanyaga révén a beiktatása a fogyókúrázók, a gyerekek, az idősek az étrendjében nagyon fontos. Az egészen friss joghurt enyhíti a székrekedést, az egy-két napos magas savtartalmú pedig jó szolgálatot tesz a hasmenés megállításában. Joghurt elkészítése otthon nagyon egyszerű. Előnye a boltival szemben, hogy kedvünkre, saját ízlésünk szerint ízesíthetjük, és mindig van otthon friss joghurtunk. Váratlan vendég...

Érdekel a cikk folytatása? »

Lestyánpálinka vagy likőr készítése

...r talpas kehelybe vagy csőpohárba töltjük, és jégkockákkal dúsítjuk. A pohár szélét citromkarikával díszíthetjük amin egy friss lestyánlevelet szúrunk át. Kapcsolódó fórumok: yhs-per_003 penta kristály olvasónapló készítése madárcsapda házilag sütőtök cefre készítése melasz készítése otthon olvasónapló készítés márton napi lampion sablon dunc kötés grincsfa készítése házilag...

Érdekel a cikk folytatása? »

Akvárium készítése

...y mű. Jöhetnek a halak. Megnyugtató és gyönyörű látványt nyújt egy akvárium, főleg ha jól be van rendezve és a halak egészségesek és vidámak. Egyszerűen jó nézni, arról nem is beszélve, ha mi magunk készítjük az egészet. Ebben az esetben nem csak gyönyörködhetünk, hanem igencsak elégedettek is lehetünk magunkkal. Mindenkinek sok sikert a barkácsoláshoz! Kapcsolódó fórumok: eresztek keszitese hangya jelmez akvárium háttér készitése házilag masni...

Érdekel a cikk folytatása? »

A habzóborok készítése

Elég sokan szeretik a pezsgőt. Legtöbbször neves ünnepeken szokták fogyasztani, mint például születésnap, névnap, esküvő, ballagás, szilveszter. De azt kevesen tudják, hogy hogyan is készül. Mert nagyon érdekes, hogy sokáig habzik a pezsgő. A pezsgőben és az üdítőitalokban a habot és a buborékokat az erjedés és a borkészítés során melléktermékként képződő szén-dioxidnak köszönhetjük. Nos, a különféle habzóborokat, így például a pezsgőt is a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Sárgabarack lekvár készítése

Mindenek előtt a legelső tevékenységünk az üvegek, előkészítése legyen, a lekvár mennyiségének megfelelő üveget mossunk tisztára. Mert amikor elkészültünk a forró sárgabarack lekvárral akkor azonnal üvegekbe kell tennünk. Az átválogatott (csak ép és egészséges barackokat használjuk fel), és tisztára mosott sárgabarackot forró vízzel leöntjük, aminek következtében a háját könnyedén lehúzhatjuk róla. A héjától megszabadított barackokat...

Érdekel a cikk folytatása? »

Rózsacsokor készítése

A rózsa örök virág, nemcsak romantikus, de minden alkalomra megfelelő, friss illata, és csodás alakja mindenkit rabul ejt. Nem utolsósorban bármilyen virággal kombinálható, a legjobb ha keskeny szájú, de öblös vázába tesszük a rózsából készült csokrot. Mielőtt a rózsával elkezdünk dolgozni, szedjük le a tüskéit, és az alsó leveleit. A rózsa szárát mindig öt centinként vágjuk ferdén, és utána rögtön vízbe tesszük, mert hamar kiszárad. A csokor...

Érdekel a cikk folytatása? »

Vadvirágcsokor készítése

Ezzel a fantasztikus friss virágokból készült csokorral a virágos rét hangulatát vihetjük haza otthonunkba. Erre tökéletesen megfelelnek a vadvirágok, erdei-, és mezei virágok egyaránt. Ennél a csokornál a természethűség a lényeg, minél jobban sikerül a természetet megformálni, annál jobb. Fontos, hogy ha kosárba tesszük a csokrot, béleljük ki fóliával, mert a tűzőhabot vizesen kell tartani. A habot formára vágjuk, és a kosárba tesszük, majd...

Érdekel a cikk folytatása? »

Cseresznye és meggy kompót készítése.

A vitaminokban szegény téli hónapokra most kell előkészülnünk a különféle kompótok elkészítésével. A nyári gyümölcsök (cseresznye, meggy, málna, sárgabarack) már folyamatosan kaphatóak a gyümölcsárusoknál. Ezekből a gyümölcsökből célszerű megvásárolnunk minél többet és azokból kompótot vagy lekvárt készíteni. A vitaminokban szegény téli hónapokban mennyire jó, amikor kinyitjuk a spájz vagy a kamraajtót, és ott látjuk a nyáron eltett finomabbnál...

Érdekel a cikk folytatása? »

Kovászos uborka készítése

...től a lé felforrhat és az uborka puha lesz. Ha az uborka elkészült, szedjük ki az üvegből, tegyük egy jól zárható edénybe, szűrjük rá a levét és tároljuk hideg helyen vagy hűtőbe tároljuk. A leírt recept egy 3 literes üveghez elegendő. Kapcsolódó fórumok: tengeri uborka recept kovászos uborka fehér penesz kovászos uborka penész támrendszer készitése...

Érdekel a cikk folytatása? »

Koktélok készítése

Szereted a koktélokat, de nem tudsz olyan helyet ahol kapni ? Vagy esetleg túl drága ? Néhány ötlet és tipp, hogy otthon is eltudd készíteni ezeket a finom különlegességeket! Először is nézzünk egy alkoholmentes igen finom koktélt, melyet viszonylag könnyen elkészíthetünk otthon is. Minden koktél elkészítéshez szükségünk van először is a nélkülözhetetlen keverőpohárra. Ebbe rakjuk az alapanyagokat és ebben rázzuk őket össze. Ilyet sajnos nem...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások