Kezdőlap / A(z) palacsinta töltelékek képekkel fórumtémák:

A(z) palacsinta töltelékek képekkel fórumhoz témák:


Palacsinta nálunk és máshol

palacsinta

...zör maláj pálmacukorral összedolgozott kókuszreszelék, pandan levél és víz keveréke, amit kukoricakeményítővel sűrítenek. Igen érdekes még a marokkói palacsinta vagy ahogy ott nevezik ataif. Sós és édes változat is ismert. A vastagabbra sütött tészta tölteléke lehet darált húsos, spenótos töltelék vagy az édes szájúaknak kókuszreszelékkel, sziruppal, párolt gyümölccsel vagy mézzel tálálják! Kapcsolódó fórumok: zablisztes palacsinta zablisztes...

Érdekel a cikk folytatása? »

Finn palacsinta

finn palacsinta

...ber, hamar összefut a család és mire a végére ér az ember a sütésnek, addigra már alig marad pár darab. Van egy recept azonban, mellyel megspórolhatjuk a tűzhely meletti áldogálást. Igaz, nem a hagyományos, nálunk megszokott palacsinta, de nagyon finom! A finn palacsinta sütéséhez az alábbiakra lesz szükségünk: 2 tojás, 5 dkg liszt, 1 l tej, 2 dkg kristálycukor. Első lépésként össze kell keverni a tojást és a cukrot majd hozzáadjuk óvatosan a...

Érdekel a cikk folytatása? »

Rakott cukkinis palacsinta

cukkinis-palacsintatorta

...ges íze miatt érdemes kipróbálni: 3 tojást felverünk, adunk hozzá egy kiskanál sót, majd majd 30 dkg liszttel és 3 dl vízzel palacsinta tésztát keverünk belőle. Két karcsú cukkinit (kb. 60 dkg) meghámozzunk, lereszeljük és a palacsinta tésztához adjuk. Mielőtt elkezdenénk a palacsintatészták sütését reszeljünk le kb. 25 dkg füstölt sajtot. A palacsinta sütőben megforrósítjuk az olajat vagy a vajat, ki hogyan szereti, majd a cukkinis masszából...

Érdekel a cikk folytatása? »

Extra palacsinták, extra töltelékek

PALACSINTA2

...különleges fogásnak számít, pedig az elkészítése ennek sem túl nehéz. Megforrosított vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, a darált diót és 1 gerezd zúzott fokhagymát. Közben sózzuk és csípős pirospaprikával ízesítsük meg. Ezzel a töltelékkel kell megszórni a palacsintát, majd hajtsuk össze! Pár percig melegítsük át sütőben és mustáros tejföllel kínáljuk! Kapcsolódó fórumok: palacsinta töltelékek extra szelet recept extra palacsinták nagymellű nő...

Érdekel a cikk folytatása? »

Palacsinta

kep-palacsinta

...tosabb, hogy mindig csomómentes legyen a tészta. Mindig kóstoljuk meg, hogy elegendő cukor, és só van e benne. Ha nem elég híg a tészta, könnyebbé tehetjük szódával, vagy ásványvízzel. Mielőtt elkezdjük sütni, hevítsük fel a palacsintasütő tepsit, és ha szükséges, tegyünk bele egy kis kanál olajt. Ezt hevítsük fel, és csináljunk egy próbasütést. Ha ez elsőre sikerül, akkor jó lett a tészta, azonban ha nem, akkor hígítsuk, vagy sűrítsük be- attól...

Érdekel a cikk folytatása? »

Húsos palacsinta

palacsinta

Ezt a húsos palacsinta receptet a barátnőmtől tanultam és egyszerűen isteni ajánlom mindenkinek. Főleg a hagymás ételeket kedvelőknek, de gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. Palacsinta: ebben ami talán nem a szokásos az az hogy a tojásfehérjét habbá felverjük.A lisztet a tojássárgáját pici sóval összekeverjük, adunk hozzá olajat és mindezt összekeverjük a tojásfehérjével. Kicsit vastagabb palacsintát süssünk. Hús: A kockára vágott hagymát,...

Érdekel a cikk folytatása? »

Update 1 Egyszerű palacsinta recept

...ojás • 1 dl tej • 4 dl víz • olívaolaj • tengeri só Elkészítés: Valamivel lassabban sül meg, mint a hagyományos palacsinta, de nem szakad és nem ragad. Az alapmennyiség körülbelül 10-15 darabra futja. Töltelékek: Mák, édesítő • Kókuszreszelék, édesítő • Kakaópor, édesítő, kókuszreszelék • Kakaó, édesítő • Fahéj, édesítő • Édesített túró, vagy bármilyen túrókrém • Natúr joghurt kakaóval,...

Érdekel a cikk folytatása? »

Sokadik Zabkorpás palacsinta :) Update 1-es recept

...tam, olyan lett mint a liszt) 3 tojás 1/2 tsk. sütőpor 1 evk. olivaolaj só vagy édesitő Elkészítés: Mindent belepakolsz a turmixgépbe és összekutyizod. Kicsit hagyod állni,majd teflonban kisütöd. Nekem olyan lett mint a sima palacsinta, nem vastag. Olivával kikenem minden sütés előtt a teflont. Tanácsok: Mindig keverd össze a masszát mielőtt egy újabb kanállal veszel ki belőle,mert a sűrű része kicsit leülepszik. Sósan és édesen is fogyasztható!...

Érdekel a cikk folytatása? »

Friss fórum hozzászólások