Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Húsos palacsinta

Húsos palacsinta

Ezt a húsos palacsinta receptet a barátnőmtől tanultam és egyszerűen isteni ajánlom mindenkinek. Főleg a hagymás ételeket kedvelőknek, de gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.

Palacsinta: ebben ami talán nem a szokásos az az hogy a tojásfehérjét habbá felverjük.A lisztet a tojássárgáját pici sóval összekeverjük, adunk hozzá olajat és mindezt összekeverjük a tojásfehérjével. Kicsit vastagabb palacsintát süssünk.

Hús: A kockára vágott hagymát, paradicsomot és paprikát megpirítjuk egy kis olajon egy kicsi sóval, majd belehelyezzük a darált húst. Mikor már kifehéredik a hús tegyünk hozzá őrölt színes paprikát, majoránnát, ételízesítőt, borsot és őrölt köményt, majd ezt főzzük addig míg kész nem lesz a hús.

Mártás: Kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk adunk hozzá lisztet mintha rántást készítenénk, adunk még hozzá tejfölt, őrölt színes paprikát, majoránnát és ételízesítőt. Folyamatosan kavarjuk mert gyorsan leég.

Összeállítás: A palacsintákat megtöltjük a hússal egy tepsibe helyezem helyezem őket sorban majd nyakon öntjük a mártással.

Hat személyre a hús: 1kg darált hús, 5fej hagyma,
A mártáshoz: 3 kicsi tejföl és 2 fej hagyma, tehetünk hozzá még egy kis fokhagymát is finomabb lesz tőle.
A fűszereket kóstolás alapján tegyünk bele.

Én úgy gondolom hogy ez egy remek recept, én sok húsos palacsintát kóstoltam már de egyik sem nyerte el a tetszésem , de ez nagyon finom.
Remélem sokan kipróbálják majd ezt a receptet és elégedettek lesznek vele, mint ahogy én is az voltam.
Jó étvágyat!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply