Kezdőlap / Étel és ital / Ínyecségek / Minestrone, gyors málnás sajttorta

Minestrone, gyors málnás sajttorta

Málnás sajttorta
A málna enyhe savanyú íze és a sajt krémes állaga tökéletesen kiegészíti egymást ebben a süteményben.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, 10 dkg cukrot a sütőport és a sót.
Adjuk hozzá a vajat és 1 tojást, majd morzsoljuk össze. Vegyünk elő egy tetszőleges sütőformát, és a tésztánkat helyezzük bele, és hűtsük le.
Törjük össze, és szűrjük át a málnát, de hagyjunk a díszítéshez is.
A maradéktojást a 15 dkg cukorral habosra keverjük, lassan adagoljuk hozzá a kétféle sajtot, és a zselatin felét.
A másik felét a már előzőleg pürésített málnához adjuk.
Ezt a két krémet felváltva rakjuk rá a tésztaalapra, az utolsó málna legyen, és így, egy késsel vagy villával különböző formákat alakíthatunk ki.
Közel 45 percig süssük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Hidegen kiváló!

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 30 dkg málna
  • 1/2 kg mascarpone
  • 1/2 kg ricotta
  • 20 gramm instant zselatin
  • Pici só, kávéskanál sütőpor

Minestrone

Olajon kis lángos dinszteljük meg a vöröshagymát, fokhagymát, zellert, sárgarépát 10-15 percig, majd öntsük fel a húslével, adjunk hozzá bazsalikomot, sót, bors-t, t paradicsomot, paradicsomsűrítményt, és főzzük 15 percig. Ezután kerül bele a zöldbab és az általunk választott tészta (apró penne), és készre főzzük. Az elkészült levesre tehetünk olivaolajat, ettől nagyon finommá válik, és sajtot akár parmezánt reszelve, akár trappista sajtot apró kockára vágva. Jó étvágyat!

Hozzávalók:

  • 2 darab paradicsom
  • 3 ek p.püré
  • 1 vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 zelleszár
  • 1 liter húsleveslé
  • 2 ek. olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Tésztabetét
  • Ízlés szerint sajt (parmezán, trappista)

Só, bors

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Leave a Reply