Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Receptek ételallergiásoknak 2.

Receptek ételallergiásoknak 2.

Káposztaleves virslivel:

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel

Hozzávalók (4 személyre):
-1 kisebb fej kelkáposzta
-8 darab szója- laktóz- glutén- és tejfehérjementes virsli
-2 dl rizstej
-2 csapott e.kanál rizsliszt
-2 kávéskanál só
-2 kávéskanál őrölt csemegepaprika
-1 m.kanál őrölt köménymag
-1 m.kanál őrölt fehérbors
-2 e.kanál citromlé

Elkészítése:

-Leszedjük a káposzta felső leveleit, felvágjuk félbe,majd vékony csíkokra, megmossuk és leszűrjük.
-Mindkettőt feltesszük a fűszerekkel főni, és öntünk hozzá annyi vizet, hogy jól ellepje.
-Mindkettőt puhára főzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne főjön szét, majd a karikára vágott virslit beledobáljuk.
-Hogy ha kell, még adunk hozzá vizet, és felforraljuk a virslivel együtt.
-Közben a rizslisztet a rizstejjel és az őrölt paprikával csomómentesre keverjük.
-Folyamatosan keverve hozzáadunk néhány merőkanálnyit a forró levesből.
-Kb. 4-5 merőkanál után a levesbe öntjük az egész masszát és felforraljuk folyamatos keverés mellett.
-Ha kell, még utána sózunk.
-Mivel a rizstej édeskés ízű,ezért tálalás előtt öntünk a levesbe egy evőkanálnyi citromlét, hogy savanyúbb legyen.

Csirkemell párolt cukorborsóval:

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes étel

Hozzávalók (4 személyre):
-2 csirkemell
-2 paradicsom
-25 dkg cukorborsó hüvelyében
-só
-grill fűszerkeverék
-1 evőkanál+1 teáskanál étolaj

Elkészítése:

-Megmossuk a csirkemellet és kettévágjuk hosszában, majd keresztben is .
-Kiklopfolhatjuk,ha vékonyan szeretjük.
-Megsózzuk, grill fűszerekkel ízesítjük.
-Pirosra sütjük egy evőkanál olajon.
-A cukorborsóhüvelyt megmossuk,lecsöpögtetjük és az egy teáskanál olajon puhára pároljuk (alacsony hőfokon).
-A hús mellé kanalazzuk, és felszeletelt paradicsommal tálaljuk.

Gesztenyés kókusztekercs:

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:
-30 dkg gluténmentes gesztenyemassza,
-10 dkg glutén-, tojás- és laktózmentes összetört aprósütemény
-20 dkg glutén- és laktózmentes margarin
-20 dkg kókuszreszelék
-20 dkg cukor
-2 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

-A margarin 2/3 részét a cukorral habosra keverjük, majd a kókuszreszelék 2/3 részét hozzákeverjük.
-A gesztenyemasszát eldolgozzuk a többi margarinnal,a kakaóval és az összetört aprósüteménnyel.
-A gesztenyét kókuszreszelékkel megszórt deszkára simítjuk, rákenjük a kókuszos margarint, és nagyon óvatosan feltekerjük.
-Hűtőszekrénybe tesszük.
-Amikor jól áthűlt, felszeleteljük és tálaljuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Leave a Reply