Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Savasodás és diéta

Savasodás és diéta

A ph – érték mutatja meg, hogy valamilyen anyagnak milyen a kémhatása. 7-nél semleges, ez alatt savas, felette pedig lúgos értéket kapunk.
Szervezetünk több milliárd sejtje lúgos kémhatású. A lúgos sejtek működésük során savat termelnek, ez a sav látja el a sejteket energiával, viszont nem szabad engedni, hogy túl sok termelődjön belőle. Ennek kitűnő példája az izomláz esete, amikor a tejsav felhalmozódása okoz kellemetlen tüneteket.
Ha azonban felbomlik az egyensúly, elsavasodásról beszélünk, mely számos kellemetlen tünetet okozhat.
A túlzott savmennyiség oxigént von el a vértől, s oxigén hiányában az anyagcsere lelassul. Az étel lassabban emésztődik, ami elhízáshoz vezet. A tápanyagok nem szívódnak fel olyan hatékonyan, ez a szervek és a sejtek további savasodásához vezet. Így az elfogyasztott étel ahelyett, hogy energiává alakulna, csak pang a szervezetben és további túlsúlyhoz vezet.
Leginkább savasító és napjainkban túl sokat fogyasztott ételeink és italaink a kávé, a cukor, a liszt és az alkohol.
A stresszes életmód is savasodáshoz vezethet hosszú távon.
Ahhoz, hogy helyreálljon az egyensúly szervezetünkben, a megfelelő módon és összetevőkből álló élelmiszereket kell fogyasztanunk. A megfelelő diéta kiválasztásával sokat tehetünk a felhalmozódott zsír lebontásáért és a kémiai egyensúly helyreállításáért.
A lisztből készült élelmiszerek, péksütemények, kenyér fogyasztását a minimálisra kell csökkenteni, de még célszerűbb ha ezeket teljesen kiiktatjuk.
Kávé és alkohol nem fér össze a diétával.
A testmozgás segíti a keringést és ezáltal a mérgek kiürülését. A méreganyagok távozásával előfordulhat, hogy egy ideig fáradékonyabbnak érezzük magunkat, de amint feltöltődött testünk rostokkal, vitaminokkal és ásványokkal, újra energikusnak érezhetjük magunkat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az egészséges táplálkozás

A zsírégető program során fogyasztott élelmiszerek nem különlegesek. A menüben számos általánosan kedvelt étel megtalálható, ...

Hozzászólás