Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / 5 napos ananászdiéta

5 napos ananászdiéta

Ez a diéta 5 napig tartandó, aminek során 3-4 kilogrammot adhatunk le.
Ez alatt az idő alatt nem csak a súlyunk csökken, hanem kedélyjavulást, és az emésztőrendszer helyreállását is tapasztalhatjuk. Az ananász csökkenti a zsírlerakódást, rengeteg C-vitamin tartalma viszont növeli az állóképességet és emellett anyagcsere gyorsító hatása is ismert. A diéta központjában az ananász áll. Ez is egy úgy nevezett negatívkalóriás étel, ez azt jelenti, hogy kevesebb energiát viszünk be vele, mint amennyi a megemésztéséhez szükséges. Ez különösen fontos a zsírégetéshez. Ezen kívül rengeteg rostot, nyomelemet, hasznos enzimeket, ásványi sókat, vitaminokat is tartalmaz.
Fontos, hogy friss ananászt fogyasszunk, ne pedig a konzerves változatot, ugyanis a konzervananász leve tele van cukorral, és ezzel csak többet ártanánk, mint használnánk.
Az ananászból körülbelül napi három kilogrammot fogyasszunk, egyenlő részekre elosztva.
A diéta során fogyasztható úgynevezett ananásztabletta is. Ügyeljünk arra, hogy ne váljon egy oldalúvá az étrend, az ananász mellé fogyaszthatunk halat, csirkemellet. A napi kalória bevitel ne haladja meg az 1500 kalóriát. Emiatt azonban nem kell aggódnunk, hiszen az ananász nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Egy kilogrammnyi ananász körülbelül háromszáz-háromszázhúsz kalóriát tartalmaz. Minden nap igyunk meg legalább 2-3 liternyi folyadékot, lehetőleg vizet vagy gyümölcsleveket (cukormenteset!). Érdemes étkezéskor külön választani a különböző élelmiszertípusokat is. A fogyás fokozható mozgással, egyéb fogyókúrás ételek kombinálásával (az alapelveket betartva), zöld tea fogyasztásával.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás