Kezdőlap / Állatok / Kutya / A Belga griffon és a Belga vizsla

A Belga griffon és a Belga vizsla

Belga griffon: az 1800-as években alakult ki a fajta a törpe schnauzer, a majompincs, a yorkshire terrier és a mopsz keresztezése révén. Brüsszelből származnak és igen kellemes társasági kutyák.
Apró termetű, mozgékony állat. Feje szögletes, szemei nagyok és kidülledők. Hegyesre csonkolt fülei, felállóak. Háta egyenes, ágyéka feszes. Az arc orri rész nagyon rövid, az orr és a homlok szinte egy magasságban található.
Szőrzete hosszú, drótszőrű, fején és a szemöldök résznél feltűnően hosszú. Színe változatos, több színben előfordulnak, mint például fekete, fekete és cser barna, vagy vörös és fekete keveréke. Villámgyors és rendkívül mozgékony állat,emellett harcias,vidám és játékos. A gyerekeket szereti,és mára már házi kedvenc lett belőle.
Marmagassága 25.5-28 cm, súlya 11 kg. Átlagosan 3-4 utódot hoznak a világra és 10-13 évig élnek.
E kedves kis öleb napi táplálék igénye mindössze 655 gramm.

Belga vizsla: Belgiumból származik, ahol vadász kutyaként alkalmazzák. Leírások szerint francia vizslából és belga vadászkutyából keresztezték ki a fajtát.
Nagy termetű, izmos vadász kutya.Feje hosszú,koponyája lapos. Szemei világos színűek, fülei lelógók. Háta egyenes,erős, mellkasa mély.Végtagjai erősek, párhuzamosak, farkát enyhén kunkorítva hordja. Szőre rövid és sűrű. Színe palaszürke, nagy barna foltokkal.
Önálló,szívós és munkában jó kitartó egyéniség. Értelmes,könnyen és gyorsan tanul. Nagyszerű szárnyas vadász, de vízi munkában is jól megállja a helyét.
Magassága 65 cm,súlya 25-28 kg.
A szuka 4-8 kölyköt hoz a világra,és átlagosan 12-14 évig élnek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kutya az ember barátja?

A kutya az ember barátja- szól a mondás- , de mostanában véleményem szerint ez már …

Hozzászólás