Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / A facebook veszélyei

A facebook veszélyei

Alapítója Mark Zuckerberg. A facebook az egész világon kiszolgáltatottá teszi a felhasználok adatait.Ahogy bővültek az alkalmazások és a szolgáltatások népszerűbb lett.Nem meglepő,hogy már a facebook is felhasználja az adatokat üzleti célra.
Az tény,hogy sok mindent meg lehet tudni az emberekről,ha ilyen közösségi oldalakra iratkoznak fel.
A legnagyobb közösségi oldal mára 300 millió tagot számlál.Arra szánták ezt az oldalt ,hogy segítse az egymásra találást és a kapcsolattartást.Sokan azt hiszik akkor lesz ismertebb és érdekesebb,ha minél több ismerőse van.
Ebben a tömegben megjelennek csalók,őrültek és persze áldozatok.Aki regisztrál a facebookra annak tisztában kell lennie a rá várható estleges veszélyekkel.A hackerek sem pihennek,nem sokat kellett várni az első támadásokra.
A leggyakoribb,a személyiség lopás ilyenkor a hacker feltöri a kiválasztott felhasználó fiókját és személyes adatokat szerez meg róla ezeket később felhasználja.A bűnözők másik kedvelt módszere a vírusok például trójai,és férgek kiterjesztése.
Erre nagyon jó lehetőség kínálkozik számukra a facebook bizalmas légköre.Nem csak a hackerek tartják szemmel a közösségi oldalon szereplő képeket és személyes adatokat,hanem a munkaadók és olykor a hitelintézetek is.A munkaadó összesíti az önéletrajzban szereplő személyes adatokat a profilban megadottéval és lehetnek eltérések és ilyenkor lőttek a megpályázott állásnak.
De olyannak is tanúja lehet az ember,hogy sokan találnak egymásra a facebookon,de erre is vigyázni kell mert vannak csalók akiknek ez a közösségi oldal egy hatalma vadászterep.Tehát legyünk figyelmesebbek ha a facebookot vagy más közösségi portált használunk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás