Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A fogyókúra fontossága

A fogyókúra fontossága

A fogyókúrát nem lehet ész nélkül elkezdeni, mert nem minden esetben egészséges. Fejlődő szervezetnek egyáltalán nem ajánlott.
Sokan elkezdenek különféle fogyókúrákat alkalmazni és egy-két hét alatt lefogyjak az 5-6 kilót, amit elterveztek. Miután abbahagyták a fogyókúrát, az emberek azon csodálkoznak, hogy amikor elkezdenek újból enni visszaépül a leadott zsírmennyiség.
Szerintem kétfajta fogyókúra létezik egészségünk megőrzése mellett:
Az egyik alkalmazással úgy lehet fogyókúrázni, hogy sportol az ember és közben visszavesz az szénhidrátokból, a cukros ételekből és minden olyanból, ami magas kalóriaszámot tartalmaz. Viszont nem szabad sokat mozogni és alig enni. 4óránként többször, kevés ételt kell fogyasztani főképpen zöldségeket, gyümölcsöket ( abból is azokat amik nem tartalmaznak sok cukrot) és szénsavmentes vizet, ami bontja a zsírt. Napi egyszer ajánlott a főtt étel, mert a szervezetnek szüksége van a napi minimum egyszeri meleg ételre.
A másik fogyókúra a nőknél napi 700-800 a férfiaknál 1500 kalória betartása. Napi 5 étkezés, kisebb adagok és olyan ételek amiknek a kalóriaszámuk alacsony. Mellette ajánlott a sok mozgás. Akinek nincs szabadideje annyi, hogy meglátogasson egy edzőtermet vagy bármilyen más mozgásstúdiót, akkor is van megoldás a mozgásra. Tv- nézés előtt is lehet tornázni, sokkal többet ér még mindig a sima ülésnél /fekvésnél.

A fogyókúra elején, amikor rááll a szervezet az effajta táplálkozásra, akkor elkezdi a zsírt lebontani/égetni. Az első 2-3 hétben emiatt gyorsan csökken a súly, de miután már egy ideje megszokta a szervezet, lelassul a fogyás. Ilyenkor sokan abbahagyják, mert nem látnak változást csak egy-két kiló elvesztését maximum. Nem szabad abbahagyni, amit elkezdett az ember!

Aki el szeretne kezdeni egy fogyókúrát, az először olvasson alaposan utána vagy kérjen tanácsot szakembertől!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

1 hozzászólás

 1. Gratulálok a Szerzőnek!
  Egyszerű és érthető cikk a fogyókúra mikéntjéről.

  Én is a napi ötszöri étkezés mellett teszem le a voksot.

  A nagy kérdés, mitől lesz vidám a fogyókúra, mitől könnyed a diéta és hogy érhető el a tartós fogyás?

  Ebben adhat segítséget egy ingyenes fogyókúra sikerkönyv, ami itt a
  Tiens fogyókúra, fogyás és diéta oldalon érhető el:

  http://www.goldladyteam.ws/fogyokurafogyas

  Tartós súlycsökkenést és hosszú egészséget kívánok a fogyni vágyóknak!

  Rigó István

Hozzászólás