Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / A helyes arcápolás lépései – így marad ápolt arcbőröd!

A helyes arcápolás lépései – így marad ápolt arcbőröd!

Az arcbőr ápolása nem luxus, egy mindenki számára megvalósítható dolog, minek következtében ápolt, szép és feszes marad az arc bőre. Így csináld helyesen!
Az arcápolás egy mindennapos feladat, ami többnyire legfeljebb öt percet vesz igénybe, így még az elfoglalt hölgyeknek sem okoz problémát az, hogy mikor végezzük el ezt a folyamatot. Ha még nem vagyunk rutinosak abban, hogy milyen ápolószereket válasszunk, amik a bőrtípusunknak megfelelnek és pénztárcabarátok, akkor járjunk utána ezeknek mielőtt belefogunk.
Amire mindenkinek szüksége van: arctisztító, arckrém, arcradír, esetleg különféle pakolások, maszkok. Ne ijedjen meg senki, ezek általánosan nem drágák, mindig ki lehet fogni jó, de olcsó készítményeket, csak okosan kell válogatnunk. Emellett pedig egy-egy doboz/tégely ápolószer viszonylag sokáig elegendő.
Az arctisztítás igen fontos, ezt lehetőleg minden nap végezzük el. Használjunk egy nekünk szimpatikus arctisztító gélt, tonikot, vagy egyéb készítményt. Este, zuhanyozást követően a legideálisabb elvégezni az arc megtisztítását. Legyünk alaposak, különösen a T zóna környékén (homlok, orr), mert ezek átlagosan zsírosabb területek. Arctisztítást követően lehet használni az egyéb ápolószereket, vagy ha mást nem szeretnénk, egy egyszerű hidratáló krémet, ami főleg télen hasznos, amikor könnyen kiszárad a bőr.
Hetente egy, vagy maximum két alkalommal érdemes végigradírozni az arcunk bőrét egy direkt erre a célra kifejlesztet arcradírral. A radírt nedves bőrre vigyük fel, a homloktól kezdve körkörös mozdulatokkal fokozatosan lefelé haladva. Nagyon fontos, hogy ne dörzsöljük erőteljesen a bőrt, hisz’ az arcradírok kis szemcséket tartalmaznak, amik felsérthetik az arcot, ha erősen belenyomjuk a bőrbe. Mikor felvittük a radírt nyissuk meg a csapot és mossuk le a készítményt, ez után tehetünk fel ápoló krémet. A bőr radírozása nagyon hasznos, mert eltávolítja az elhalt hámsejteket, hámréteget, megtisztítja a bőrt. Csak abban az esetben radírozzunk heti több alkalommal, ha ez valóban szükséges, pl. kozmetikusunk ajánlotta.
A további arcápoló készítmények kiegészítő termékek. Heti 1-3 x jót tesz a bőrnek egy maszk, vagy pakolás, melyek általában egy-egy konkrét célt szolgálnak, pl. felesleges zsír eltávolítása, pórustisztítás, bőrfiatalítás. Ezen kívül már számos termék létezik, amik speciálisan a bőr fiatalítására, ráncok, bőr öregedésének csökkentésére szolgálnak. Ezek használata az adott terméktől függ.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás