Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / A hétvégeket szánjuk kirándulásra

A hétvégeket szánjuk kirándulásra

Gyönyörű helyek vannak hazánkban, és aránylag könnyen megközelíthetőek. A hétvégéket szánjuk kirándulásra. Nem szabad elfelejteni, hogy értéke nem a megtett kilométerek számában, hanem a látott élményekben, a közös kikapcsolódásban mérhető. Ha kocsival indulunk útnak, akkor is hagyjuk a parkolóhelyen, és gyalogoljunk néhány kilométert, idővel egyre többet bírunk megtenni. Ha társasággal megyünk kirándulni, ne csak magunkra gondoljunk, hanem a többiekre is. Olyan programot állítsunk össze, ami mindenkinek kedvére való. Néhány hasznos tanács:
– Lehetőleg korán induljunk, mert a reggeli friss levegő mindenkit felüdít.
– A leghosszabb távolság ne legyen több, mint nyolc-tíz kilométer.
– A pihenőcélpont ne legyen messzebb a közlekedési végállomástól, mint két-vagy háromórányi gyaloglás. Ennyit komolyabb kifáradás nélkül is mindenki meg tud tenni.
– Minden órában tartsunk öt-tíz perces pihenőt. Ne várjuk meg, amíg az idősebbek és gyengébbek meg-megállnak.
– Nagyon fontos, hogy hol pihenünk le. Lehetőleg árnyékos, forrás közeli helyet válasszunk. Itt a gyerekek játszhatnak, a felnőttek pedig focizhatnak.
– Nem mindegy, hogy miben kirándulunk. A legpraktikusabb a flanel-, vászon- vagy pamuting, -blúz. Kiváló a melegebb pulóver vagy anorák, a hajlékony, könnyű sportcipő. A lényeg az, hogy lehetőleg nem gyűrődő, könnyű ruhákat vigyünk magunkkal.
Csak nem romlandó, már elkészített ételeket csomagoljunk be. Ne feledkezzünk meg a hűsítő italról sem, tej, üdítő, tea, ásványvíz a legmegfelelőbb e célra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás