Kezdőlap / Divat-szépség / A mell fejlődési rendellenességei

A mell fejlődési rendellenességei

Egész sor különböző fejlődési rendellenesség létezik, amelyeket a következőképpen lehet csoportosítani.
– Egyoldali hypomastia (az egyik oldali emlő fejlődési visszamaradása). Ezekben az esetekben a kisebb emlő megnagyobbítását lehet elvégezni. Ha Poland-szindrómája van a betegnek, akkor olyan speciális implantátumra van szükség, amely a hiányzó mellkasizomzatot is pótolja. Néha a másik emlőn is korrekciós műtétet kell végezni, mert ezzel a melleket még szimmetrikusabbá tehetjük.
– Egyoldali hypermastia (emlőtúlfejlődés az egyik oldalon). Ilyen esetben a nagyobb emlő redukciós plasztikája indokolt. Nagyon gyakran azonban a másik emlő korrekciójára is szükség van ahhoz, hogy optimális eredményt lehessen elérni.
– Egyik oldali hypomastia másik oldali hypermastiával. Egyáltalán nem túl ritka, hogy az egyik mell jóval kisebb, a másik viszont jóval nagyobb a normálisnál. Így azután az esztétikai probléma – érthetően – még sokkal súlyosabb. Az orvos számára is komoly nehézségekkel jár ezekben az esetekben a beavatkozás. Elvileg az egyik mellet kisebbé kell tenni, a másikat pedig meg kell nagyobbítani. A kisebb mell azonban rendszerint még petyhüdt is, tehát csak annyira lehet megnagyobbítani, amennyire a bőrt tágítani tudjuk. Rendszerint először a kisebb mell korrekcióját végzi el a sebész, mert a másik emlő nagyságát a kisebbnek megfelelően lehet azután kialakítani.
– Aszimmetriás hypomastia (kétoldali, de nem azonos mértékű fejlődési visszamaradás). Ebben az esetben a legegyszerűbb a korrekció, mert különböző nagyságú implantátumokat kell beültetni. Ha az emlőbimbók nem azonos helyzetben vannak, akkor ezen is változtatni lehet.
– Aszimmetriás hypermastia (kétoldali, de nem azonos fokú túlfejlődés). A korrekció ilyen esetekben is aránylag egyszerű, különböző mértékű emlőredukciót lehet végezni.
Azt mondhatjuk, hogy valamennyi beavatkozás után kedvezőbb helyzet kialakulásával lehet számolni. Nagyon gyakran a műtét után esztétikailag teljesen normális lesz a mell. De ha ilyen kitűnő eredményt nem is lehet mindig elérni, a beteg megjelenése mégis elfogadhatóvá válik, nem lesz az az érzése, hogy a mellei nem normálisak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás