Kezdőlap / Divat-szépség / A mellkisebbítés előkészületei

A mellkisebbítés előkészületei

Mint minden nagyobb beavatkozás esetében, az emlő megkisebbítése előtt is gondosan meg kell határozni az időpontot. A kórházi tartózkodás ideje ugyan nem hosszú, de a gyógyuláshoz és a lábadozáshoz szükséges idő – akárcsak a mellek megnagyobbítása esetében – több hetet vesz igénybe. Ezalatt az idő alatt a betegnek nem szabad munkával, utazással és hasonló dolgokkal terhelnie magát, tehát ezt a periódust kezdettől fogva be kell terveznie.
Ha a beteg rászánta magát a műtétre, akkor az orvosnak nagyon alaposan meg kell vizsgálnia a mellet. Elengedhetetlen a mammographia – tehát az emlő speciális röntgenvizsgálata -, hiszen valamennyi kóros eltérés lehetőségét ki kell zárni. Az emlő a vizsgálat során csak minimális mennyiségű sugárterhelésnek van kitéve, az ilyen jellegű aggályoskodás, amellyel gyakran találkozunk, teljesen indokolatlan.
A második megbeszélés során még egyszer, részletesen megbeszéli az orvos a betegével, hogy milyen mértékű legyen a mell megkisebbítése. Teljes garanciát senki sem tud nyújtani, de a nagyságra vonatkozó kívánságok hozzávetőleges megvalósítására természetesen lehetőség van. Ugyanez érvényes az emlőbimbók helyére és a bimbóudvar nagyságára vonatkozóan is.
Az orvos – akár többször is – fényképeket készít a mellről, hogy a beavatkozás szempontjából fontos kiindulási helyzetet rögzítse. Már ilyenkor javasolni szokták, hogy a beteg szerezzen be magának a kialakítandó emlő nagyságának megfelelő méretű új melltartót.
Az emlő megkisebbítése kizárólag kórházban végezhető műtét. Rendszerint négy napig kell a kórházban maradni, és ajánlatos, hogy a beteget már a műtét előtti napon felvegyék az osztályra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás