Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / A paradicsom szerepe a fogyásban

A paradicsom szerepe a fogyásban

Közismert, hogy a paradicsom számos vitaminban ás ásványi anyagban gazdag, így élen jár a szervezetben képződött salakanyagok eltávolításában, és az alábbi diéta során eltüntethetjük az összes túlsúlyunkat, úgy hogy nem kell amiatt aggódnunk, hogy a kilók visszatérnek, és még éheznünk sem kell a fogyókúra alatt.
Tehát a program elsősorban azoknak lehet kedvencük, akik nem kedvelik a villámdiétákat, és inkább fokozatosa, következetesen szeretnének megszabadulni túlsúlyuktól, úgy hogy elkerüljék a jójó-hatást. És persze azoknak, akik szeretik ezt a zöldséget, mivel a diéta erre épül, és így akik nem „bírják” a paradicsomot nm ajánlott. Az eredményessége abban rejlik, hogy vízhajtó és erőteljes salaktalanító tulajdonságokkal rendelkezik, és emellett fontos szerepet játszik a szomjúság csökkentésében, tisztítja a vért is, a szervezetben felhalmozódott mérgekkel is elbánik, és fokozza az anyagcsere folyamatokat.
És emellett kalóriatartalma minimális, a benne található szénhidrátok nagy része összetett, vitaminok közül az A- és C-vitamin is megtalálható benne, sőt ásványi anyagokban is gazdag, amik mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az elraktározott zsírt le tudja bontani a szervezet. A kúra három hétig tart, a kilók eltűnésének az elsődleges oka, hogy kevesebb kalóriát juttatunk a szervezetbe, illetve, hogy a paradicsomnak köszönhetően a salaktalanító folyamatok felerősödnek. A fogyókúrában az első hete a legnehezebb átvészelni, hiszen minden étkezésnél kell enni paradicsomot, sőt azon kívül sem lehet mást fogyasztani. A második hét már könnyebb, ekkor az ebédnél már mellőzhető a paradicsom, a 2. héten pedig már a vacsora is kiváltható könnyedebb étkekkel. A folyadékfogyasztásra is figyelni kell, kávé, fekete tea és alkohol tiltott.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …