Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / A parlagfű allergia tünetei

A parlagfű allergia tünetei

A parlagfű allergia tünetei ugyanazok, mint az összes többi pollen allergia esetén, mint például a szénanátha. Ezek a parlagfű allergia által előidézett tünetek, az immunrendszer kóros reakcióját váltják ki. Amikor a pollenek (allergének) bejutnak a szervezetbe, oly módon, hogy az ember belélegzi őket az immunrendszer megpróbálja eltávolítani ezeket az allergéneket a szervezetből, és ez a reakció egy kombinált hatást vált ki. Ezek a hatások, a pollen allergiás tünetek, amelyek az alábbiakban felsorolásra kerülnek.
Parlagfű allergia tüneteit, az egész parlagfű szezonban tapasztalni lehet, azaz július és október között minden évben és a hatásait az emberek egész Magyarországon érezhetik, a legsúlyosabban azokon a helyeken, ahol nem irtják ki a parlagfüvet. Magyarországon jogszabályok is szabályozzák, hogy a parlagfüvet irtani kell, amelyeket a növény allergiás hatásai miatt hoztak a jogalkotók.

Mint azt már korábban említettük a parlagfű allergia főbb tünetei megegyeznek a közönséges szénanáthával, amelyek a következők:

– Orrdugulás vagy orrfolyás
– Duzzanat a szem körül
– Tüsszentés
– Szemizgatás
– Izgatásérzés az orr körül
– Torok irritáció
– Köhögés és zihálás
– Orrmelléküreg gyulladás
– Légzési problémák, főleg ha valaki asztmás is
– Fejfájás és fülfájás
– Állandó torokgyulladás
– Alvászavarok és a horkolás
– Alváshiány miatti egyéb tünetek
– Az ízlelő és szaglóképesség csökkenése
– A koncentrációs képesség gyengülése

Bármelyik tünet a fentiek közül önmagában nem jelent egyet a parlagfű allergiával, de ha több tünetben is szenved valaki, és szezonja is van, akkor valószínűleg parlagfű allergiáról van szó.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás