A történelmi Eger

Az észak-magyarországi régió történelmi múltú nagyvárosa és egyben Heves megye székhelye; Eger. Bizonyossággal állítható, hogy a környéken sehol máshol nem található egy városon belül annyi nagy múltú nevezetesség, mint ebben a városban.
A környékre érkező turisták semmiképpen sem hagyják ki az egri vár megtekintését. A Dobó István Vármúzeum számos állandó kiállítás színtere. A Hősök Terme, a Panoptikum, a Püspöki Palota a vár és védőinek dicső múltját és történetét elevenítik meg. A vár alatt elhelyezkedő erődrendszer , a Kazamaták különleges látnivaló a várban tett séták alkalmával. A falak, a kiállított ágyú mind a történelmi múltról tanúskodnak és visszarepítenek egy pillanatra az elmúlt időkbe. Ezeken kívül festménykiállítás és börtönmúzeum is várja a kirándulókat.
Nyaranta számos fesztivál és rendezvény helyszíne az egri vár. Íjászverseny, filmvetítések, történelmi emlékünnepségek csalogatják a helyieket és a turistákat egyaránt.
A városban történő séta folyamán kihagyhatatlan látnivaló a Minaret, mely a török kultúra emlékét őrzi a mai napig Eger városában. A csigalépcsőn feljutva a 32 méter magas toronyba csodás panoráma nyílik a városra.
A Bazilika méretével és különleges szépségével hazánk egyik legtöbbet látogatott egyházi építénye.
Eger számos múzeumnak ad otthon, melyek közül néhányat mindenképp érdemes felkeresni. A Gárdonyi Géza Emlékmúzeum, a Sportmúzeum, a Nemzeti Bormúzeum és a Csillagászati Múzeum minősülnek a leglátogatottabbaknak.
A város fürdőkultúrájáról is ismert, a Török Fürdő valamint a Termálfürdő csodás környezetben helyezkednek el.
Világszerte híres az egri borvidék, hungarikumnak minősül az itt készült bor, az Egri Bikavér. A környéken található Szépasszonyvölgy több száz pincészettel várja a nedű kedvelőit.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás