Kezdőlap / Divat-szépség / Állkisebbítés

Állkisebbítés

Az áll kisebbé tételéhez is a száj belsejében végezzük a bemetszést. A rendellenesség csak úgy szüntethető meg, ha az állkapcsot sebészileg hátrább helyezzük. A csont mindkét oldalából egy-egy darabkát el kell távolítani, magát a csontot pedig ezután egy lapocska segítségével össze kell csavarozni. Ha a csontok ismét összeforrtak, a lemezeket eltávolítjuk. Az áll akár több héten át is jelentős mértékben érzéstelen lesz, sőt néha hosszabb időn át is eltarthat ez az állapot. A beteg ugyancsak hosszabb időn át kizárólag folyékony táplálékot képes magához venni.
Az imént említett, átmeneti érzéskiesés – amely az áll megnagyobbításakor is kialakulhat – a leggyakoribb komplikáció. Alapjában véve nem is helyes itt komplikációról beszélni, hiszen minden sebész már a műtét előtt tájékoztatja a betegét arról, hogy érzéskieséssel számolni kell. Rendkívül ritkán, de előfordulhat, hogy az alsó ajak vagy az áll egy részén végleges marad az érzéskiesés, de ezt a lehetőséget csak a korrekt tájékoztatás kedvéért kell említenünk.
Egyébként állkorrekció után rendkívül ritkán alakul ki szövődmény. Az enyhébb fertőzések lehetőségével – mint minden műtét után – természetesen ilyenkor is számolnunk kell, de ezeket antibiotikumokkal eredményesen lehet kezelni. Nem okoznak gondot a műtét utáni kisebb vérzések sem. A beültetett anyaggal szembeni túlérzékenységi – allergiás – reakcióktól egyáltalán nem 
kell tartani. Az azonban előfordulhat, hogy az implantátum kilökődik. Ennek az lehet az oka, hogy a táska túlságosan szűk vagy az implantátum körül fertőzés alakult ki. Ilyen esetekben az implantátumokat el kell távolítani és újjal kell kicserélni. Ez a korrekció azonban már járóbeteg-rendelésen is elvégezhető.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás