Kezdőlap / Divat-szépség / Az arcbőr felvarrása

Az arcbőr felvarrása

Még meglehetősen közel vagyunk azokhoz az időkhöz, amikor a plasztikai műtétet semmiképpen sem tekintették magától értetődő beavatkozásnak. A csupán a megjelenés javítására szolgáló sebészi beavatkozások a nagyközönség jelentős részének többé-kevésbé érzelmileg befolyásolt elutasításával találkoztak – legalábbis addig, amíg valaki nem került olyan helyzetbe, hogy
plasztikai műtétre szorult. A legélénkebb viták mindig egy bizonyos korrekció szükségességével kapcsolatban lobbantak fel, ez pedig az öregedő arcbőr feszesebbé tétele, felvarrása. Ezt a beavatkozást face-lifting vagy rövidebben face-lift néven ismerik világszerte.
A vita persze egyáltalán nem magával a sebészeti beavatkozással volt kapcsolatos, hiszen azon nem volt mit vitatni – eltekintve talán egy-két nem teljesen kifogástalanul sikerült műtéttől. A teljesen tárgyszerűtlen csatározások középpontjában nem a beavatkozás, hanem azok a személyek állottak, akik rászorultak arra, hogy ettől a plasztikai sebészeti beavatkozástól várják sorsuk
jobbra fordulását. „Fel kellett varratnia az arcbőrét” – ez hosszú időn át úgy hangzott, mintha valaki olyat tett volna, ami szinte erkölcstelennek minősül, de legalábbis alkalmas arra, hogy háta mögött gúnyolódó megjegyzéseket suttogjanak.
El kell ismerni, hogy a gúnyolódásra való hajlam igen elterjedt emberi tulajdonság, ugyanúgy, mint a vélemény nyilvánítás olyan kérdésekről, amelyekhez nem értünk igazán. Az arcbőr felvarrása pedig kifejezetten hálás témának bizonyult arra, hogy mindenki hangot adhasson előítéleteinek.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás