Kezdőlap / Alakformálás / Cellulitkezelés a szebb alakért (második rész)

Cellulitkezelés a szebb alakért (második rész)

Előző számainkban elsősorban azokat a módszereket vettük sorra, melyek kombinációi hatékonyabb és gyorsabb cellulitkezelést tesznek lehetővé. Most elsősorban életmódtanácsokkal szeretnénk olvasóinkat ellátni, a tartósabb eredmény érdekében

Nézzük, mi mindent lehet és kell tennünk a hőn óhajtott szép külső megteremtése és megtartása érdekében!

A megfelelő táplálkozás rendkívül fontos! A sok zöldség és gyümölcs nagyon hasznos, mert alacsony a kalóriatartalmúak, vízhajtó hatásúak és rengeteg fontos ásványi anyagot, vitamint tartalmaznak.

Ne fogyasszunk savasítóanyagokat!
Kerüljük a kávé, a szénsavas italok, a csokoládé, a süti fogyasztását!

Ne dohányozzunk! A cigaretta a narancsbőr kezelése szempontból is rendkívül káros, mert rontja a kiserekben a keringést és a szöveti vérellátást!

Folyadék, folyadék, folyadék !
Nem győzzük eleget hangsúlyozni a bőséges folyadékfogyasztás fontosságát! A minimum 2 liternyi napi folyadék elfogyasztásától sejtjeink, szöveteink rugalmasak lesznek, a bőségesebb vizeletürítés során pedig el tudnak távozni a különböző eljárások során felszabadított salakanyagok. Felejtsük el a kólát és a többi édes üdítőt, mert a cukor nagy ellenség! Ásványvíz, salaktalanító tea, frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé jöhet, bármilyen mennyiségben! Az elégtelen folyadékbevitel bármelyik cellulitiszkezelő kúra eredményét megsemmisítheti!

Sportoljunk ! A cellulitisz kialakulásának és a fölösleges zsírpárnák létrejöttének legfőbb oka a bőséges kalóriabevitel mellett a mozgásszegény életmód. Jól jegyezzük meg: rendszeres mozgás nélkül nincs szép alak, nincs súlycsökkenés, sőt a gyors eredményt hozó cellulitkezelő módszerek hatása is hamar elillan! Hetente 2-3 alkalommal 30-40 percet mozogjunk, ki-ki vérmérséklete és lehetősége szerint! Nemcsak az aerobik lehet ilyenkor hasznos, hanem a gyors tempójú séta is, hiszen ez is betöltheti a zsírégető tréning szerepét.

Jó tudni: zsírégető tréning alatt olyan – legalább 30 percig tartó – mozgást értünk, amely egyenletes, folyamatos és a szervezetet nem terheli meg. A zsírégető-pulzusszám kiszámítása is egyszerű: (220- életkor) x 50-60%, azaz negyvenéves korban: 90- 108/perces pulzusszám.

Gyalogoljunk ! Biztosan hallotta már a következő, nagyon egyszerű ötleteket: lift helyett használjuk a lépcsőt, ne törekedjünk arra, hogy a bevásárlóközponthoz a lehető legközelebbi parkolóhelyet találjuk meg, autó helyett szálljunk buszra, villamosra, mert ekkor legalább a megállóig gyalogolnunk kellA járművekre várakozás pedig megfelelő arra, hogy farizmainkat megfeszítsük-ellazítsuk legalább 50-100 alkalommal. Ez kiváló torna, és ráadásul senki sem veszi észre, a várakozás pedig már nem is olyan unalmas!

Salaktalanítsunk !
A cellulitiszkezelő eljárások során felszabadított salakanyagok eltávolítása céljából és az egész szervezet számára is nagyon hasznos a méregtelenítés, a belső megtisztulás. Erősebb lelkűek a többnapos böjtöt is választhatják, de a heti egy lé- vagy gyümölcsnap is sokat javít az eredményeken.

Tartsuk karban emésztésünket!
Ez is egyik formája a salakanyagok eltávolításának. Fogyasszunk rostokban gazdag táplálékot, kerüljük a zsíros húsokat, a sok tartósítószert tartalmazó ételeket!

Természetes bőrfeszesítés:
zuhanyozzunk reggel-este váltott hőmérsékletű vízzel! Mindig langyossal vagy meleggel kezdjük, és hideggel fejezzük be! A meleg vízzel történő zuhanyozási fázis 2-3 perc legyen, a hidegre 1-1 ,5 perc elég. Jobb lábunk külső oldalán kezdjük, utána bal láb, jobb kar, bal kar és végül a törzs következzen!

Jó tudni : a hosszú ideig tartó meleg vizes fürdő nem jó hatású! A luffaszivaccsal vagy félpuha sörtéjű kefével végzett száraz dörzsölés eltávolítja elhalt felszíni bőrsejteket, és javítja a vérkeringést.

Izzasztókúra: az infraszauna szintén fontos kiegészítője lehet a cellulitkezelésnek, alakformálásnak. Az 50-70 şC-on történő 20-25 perces izzasztás során sokkal több salakanyagot ürít ki szervezetünk, mint a hagyományos szaunázással, hiszen az infrasugárzás kb. 2-3 cm mélyen hatol a bőrbe, ezáltal a mélyebb rétegek is felmelegszenek. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a fenti idő alatt mellesleg 400- 600 kcal-tól is megszabadulunk.

Lazítsunk! Sokat segíthet közérzetünkön a relaxáció is – kisimítja a ráncokat, megnyugtatja az idegeket. A langyos, aromaolajos fürdő Relax fürdőolajjal, a kellemes lazító masszázs, illóolajos mécses, meghitt fények mellett egy kis zenehallgatás jót tesz testünknek-lelkünknek.

Reméljük, cikkünk hasznos tanácsokkal szolgált azoknak, akik már megkezdtek valamilyen alakformáló programot, és kedvet csinál azoknak is, akik még csak most gondolkodnak azon, hogyan lehetnének szebbek, vonzóbbak az idén nyáron! Sok sikert és szép külsőt kívánunk!

Dr. Mogyorósi Márta

forrás: informed.hu

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tavaszi könnyed diéta

Itt a tavasz, lassacskán levetjük téli ruhadarabjainkat és újjakra, könnyedebbekre cseréljük őket. Te mit teszel …

Hozzászólás