Kezdőlap / Tag Archives: csirkemell

Tag Archives: csirkemell

Receptek ételallergiásoknak 2.

Káposztaleves virslivel: Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel Hozzávalók (4 személyre): -1 kisebb fej kelkáposzta -8 darab szója- laktóz- glutén- és tejfehérjementes virsli -2 dl rizstej -2 csapott e.kanál rizsliszt -2 kávéskanál só -2 kávéskanál őrölt csemegepaprika -1 m.kanál őrölt köménymag -1 m.kanál őrölt fehérbors -2 e.kanál citromlé Elkészítése: -Leszedjük a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Béres Alexandra Súlykontroll táblázat 1.

Elkezdtük jó páran Béres Alexandrát követni… Nem tudjuk még, hogy milyen a fogyókúrája, de ő már bizonyított az életben, azt hiszem csak jó tanácsokat tud adni. Remélem sokaknak segítek ezzel a táblázattal, s sikeresek lesznek a fogyózók. Én is elkezdtem, s segíteni szeretnék. Gyakori élelmiszerek 30 index alatt. A bevezető …

Érdekel a cikk folytatása? »

Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel

Meleg nyári estéken kitűnő vacsora is lehet, de vendégváró különlegesség is. Előző nap is elkészíthető,de akkor a z öntetet csak tálaláskor öntsük rá.Nem esik össze a saláta,és friss marad. Fogyókúrázóknak is ajánlott. Ha ilyen gasztronómiai ínyencséggel várja vendégeit, nem marad el a dicséret. Kérni fogják a receptet Hozzávalók 2 db …

Érdekel a cikk folytatása? »

Csirkés tortilla

A spanyolok és mexikóiak egyik alapvető étele a tortilla. Ma már itthon is egészen biztosan mindenkinek ismerősen cseng ennek az egyszerű tésztának a neve. Rengeteg féle ételt lehet belőle varázsolni, akár hússal töltve, zöldséggel, kinek mi a kedvence. Igaz készen szinte már bármelyik üzletben megvásárolható, mégis ha otthon, frissen sütjük …

Érdekel a cikk folytatása? »

A főzés Kínában művészet.

Minden ételt kis kockára vágva és gyorsan főzve készítenek. A nyersanyagokat az elkészítés előtt feldarabolják, majd az elkészítés után pálcikákkal fogyasztják. Állandó kevergetésnek és a gyors sütésnek köszönhetően, az étel megőrzi íz- és tápanyagtartalmát. A főzés legfontosabb kelléke a Wok nevű acélserpenyő. Az étel elkészítéséhez elég egy kevés olaj. Az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Főszerepben a zsenge, ropogós cukkíni

Egy finom, paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos-csirkés ragut egészítsünk ki némi nyers, éppen ezért ropogós cukkínivel. A piacon zsenge, apró cukkíniket lehet kapni, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ezeket a finom, zsenge, ropogós zöldségeket vétek agyonfőzni, hihetetlenül finomak nyersen, azonban nyers cukkínit nem tehetünk a családunk elé, ezért kicsit csaljunk. A női praktika segítségével álcázzuk. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Spenótos-tejszínes tészta

Ha gyorsan elkészíthető, finom vacsorára vagy hétvégi ebédre vágyunk, emellett szeretjük, ha ételünk szép színekben pompázik, és nem irtózunk a spenóttól, remek választásnak ígérkezik ez a spenótos-tejszínes tészta, ami mindössze egy óra alatt elkészül, és nem igényel nagy szakácstudományt sem. Bár diétásnak semmiképp sem nevezhető, a húst kihagyva akár vegetáriánus …

Érdekel a cikk folytatása? »

Almás hússaláta

Sokszor hallottuk már azt a mondást, hogy „naponta egy alma a betegséget távol tartja”! Ősszel különösen fontos a szervezet „feltöltése”, immunrendszerünk erősítése. Erre jó például az alma, ami nem csupán finom, de könnyen elérhető, mindenütt kapható, és nem utolsó sorban olcsó gyümölcs. Együk változatosan! Ehhez kínálok egy kitűnő almás hússalátát. …

Érdekel a cikk folytatása? »