Kezdőlap / Tag Archives: haj (page 5)

Tag Archives: haj

Hajbeültetés

Nagyon egyszerű dolog azt megmagyarázni, hogy mind a mai napig miért csak sebészeti módszerek segítségével lehet újabb hajkoronára szert tenni. Amíg a bőrben található hajhagymák épek, azokból állandóan növekszik a hajszál. Mihelyt azonban ezek a hajhagymák (a follikulusok) elpusztulnak, a megfelelő terület kopasszá válik. (Csak mellékesen szeretnénk megemlíteni, hogy az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Megfelelő táplálkozás a gyönyörű hajért

Táplálkozásunk tükröződik a hajunkon. A szép, erős haj erős emésztőrendszerre utal, amely megfelelően dolgozza fel a táplálékot. A bevitt táplálék befolyásolja a test kémiai, fizikai és szellemi egyensúlyát. Ha gondosan megválasztjuk a táplálékunkat, és megbizonyosodunk arról, hogy az tartalmaz minden szükséges tápanyagot, akkor változásokat idézhetünk elő, és egyensúlyba hozhatjuk a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az izzadékony haj

A hajunkkal kapcsolatban mindannyian tapasztalunk kellemetlenségeket: összekuszálja a szél, vagyis az atmoszféra elvégzi a magáét, csakúgy, mint a mirigyeink. A mirigyek a bőr irharétegében találhatók. A haj szempontjából két fontos típusa van: a verejtékmirigy, amely vízszerű folyadékot választ ki (izzadság), és a zsíros anyagot, a faggyút kiválasztó faggyúmirigy. A verejtékmirigy …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hajápolás otthon

Megjelenésünk meghatározó része a frizuránk. Éppen ezért, íme néhány otthoni tipp, hogy hajunk ne csak akkor legyen szép és ápolt, mikor fodrásznál járunk. Először is, fontos, hogy a hajunknak megfelelő típusú sampont és balzsamot válasszunk, tehát ha például száraznak érezzük hajunkat, akkor válasszunk direkt száraz hajra kifejlesztett sampont. Figyeljünk rá, …

Érdekel a cikk folytatása? »

A táplálkozás ajurvédikus módja

Az ajurvédában az íznek (szanszkritul rasa) fontos szerepe van, csakúgy, mint az étel hőmérsékletének és viszkozitásának, hiszen az adott doshán belül ezek teremtik meg az egyensúlyt. Az ajurvéda hat különböző ízt ismer: az édeset (Melyek az édes ízek? Cukor, gyümölcslevek, méz, rizs, korpás búzakenyér, teljes kiőrlésű gabonák, tészta, tej, krém, …

Érdekel a cikk folytatása? »

A hajápolás rítusa

Mindnyájunknak – férfiaknak, nőknek, gyerekeknek – mosni és kondicionálni kell a hajunkat. Hajunk és fejbőrünk egészségét és egyensúlyát napi tisztítással és kondicionálással tudjuk megtartani. Ezzel a rendszeres rítussal megújíthatjuk és felfrissíthetjük a hajunkat, fejbőrünk pedig megszabadul az elhalt hámsejtektől. A kémiai anyagokat tartalmazó termékek nem kímélik a hajat, így az …

Érdekel a cikk folytatása? »

A hajápolás ajurvédikus megközelítése

A gyönyörű haj a fizikai és a lelki egészség függvénye. Az egészséges ember fizikailag is, lelkileg is egészséges, hiszen e két tényezőnek egyensúlyban kell állnia egymással. A test és a lélek szoros kapcsolatban állnak, nem választhatók el egymástól. A lélek mint tudat energiát és információt ad, amelyet a test fejez …

Érdekel a cikk folytatása? »

Allergiás a hajfestékre?

A mai világban a nők szívesen festik hajukat. Ez a szám folyamatosan nő, sőt már egyre több férfi is beáll a festett hajúak táborába. Van, aki csak azért festi a haját, mert nem tetszik az eredeti hajszíne, van, akinek az ősz hajszálak elfedését jelenti, de vannak olyanok is, akik a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Hajfesték-allergia

A hajfestéket sokan az ősz hajszálak eltakarására használják, míg mások, főleg fiatalabbak az eredeti hajszínük megváltoztatására. Ám vannak, akiknek érzékeny a fejbőre, és enyhébb vagy súlyosabb allergiás reakciókat észlel. A legtöbb ilyen reakció a hajfestéstől számítva 24 órán belül megjelenik. Ezek közül a leggyakoribb a viszkető fejbőr. További jelek még, …

Érdekel a cikk folytatása? »