Kezdőlap / Tag Archives: hal (page 4)

Tag Archives: hal

Halászlé főzés bajai módra

A bajai halászlé hozzávalói 4 személyre 2 kg. friss hal tisztítva, mely lehet csak ponty, vagy vegyes hal is. Tehetünk hozzá harcsa szeletet, pár darab törpeharcsát, 2-3 nagy fej vöröshagyma, 3 púpos evőkanál nagyon finomra őrölt csemege paprika (lehetőleg házi), 2 teáskanál őrölt erős paprika, 2,6 l víz, 1 teáskanál …

Érdekel a cikk folytatása? »

Halászlé illata Baja város felett

A bajai módra készített halászlé a gasztronómia egyik remekműve. Nem csak a Baja város lakóinak a kedvenc étele, hanem Baja környékén élő települések lakói is ugyanazt vallják, hogy a bajai módon készült halászlé az igazi. Öregektől, gyerekekig a bajai ember nem tud elképzelni egy hetet halászlé nélkül. A bajai módra …

Érdekel a cikk folytatása? »

Betta, a sziámi harcos hal

1892-ben érkezett Európába a Sziámi harcos hal, tudományos nevén a Betta splendens. A sziámi harcoshal az egyik legismertebb és egyik legkedveltebb trópusi díszhalunk. Származási helye Szingapúr, Thaiföld. Eredetileg iszapos fenekű, sekély állóvizek, valamint rizsföldek lakója. A harcos hal nevét onnan kapta, hogy agresszíven védelmezi területét, ha hím vetélytárs érkezik, akkor …

Érdekel a cikk folytatása? »

A hal márpedig egészséges!

Néhány évtizede még inkább csak édesvízi halakat fogyaszthattunk, ma már sokféle tengeri hal húsához is hozzájuthatunk. A kutatók között éles vita folyik arról, hogy vajon az édesvízi halak és a tengeri halak ugyanazon allergénnel váltják-e ki a tüneteket. A vita nem eldöntött. Az egyik tábor szerint a halakban van egy …

Érdekel a cikk folytatása? »