Kezdőlap / Tag Archives: leves (page 31)

Tag Archives: leves

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain megtalálható. A banánt nagyon sokrétűen fel tudjuk használni. Meglocsolhatjuk kevés rummal, majd mézbe forgatva palacsinta tésztába kisütve igaza ínyencség. A banán kiválóan alkalmas a turmix készítéséhez is. Vásárlásnál mindig kevésbé érett banánokat válasszunk, így néhány …

Érdekel a cikk folytatása? »

Káposztaleves diéta

Csodamódszer nem létezik, csak elhatározás, kitartás és akaraterő szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk a nem kívánt kilóiktól. Sokan vetik bele magukat mindenféle diétába, de aztán néhány hét elteltével feladják, mert nincs elég kitartásuk koplalni. Pedig van olyan fogyókúra, amellyel nincs erre szükség, ráadásul a legtöbb diétával ellentétben igen hamar megszabadít a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az igazi halászlé titka

Minden ember tudja, hogy a hal csak kétszer úszhat a vízben. Első amiben élt a második amiben főtt, de harmadszor már nem szabad megúsztatni. Tehát tilos a halra vizet inni, amolyan jóféle borocskával kell leöblíteni a hallal készült ételeket. Az igazi halászlének a titka bárhol is készüljön az országban az, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Birsalma-krémleves

Finom és vitamindús nyalánkságot elkészíteni nem lehetetlen, ha van otthon pár kilónyi fölösleges birsalmánk, no meg egy kis fantáziánk. Ha ezekben nem szenvedünk hiányt, már készülhet is a mai napi vitamin-bomba, amit a gyerekek is szívesen fogyasztanak majd. Csak nehogy keveset készítsünk belőle, számoljunk a repetázókkal is! :) Az előkészületek …

Érdekel a cikk folytatása? »

A mexikói konyha levesei

A mexikói konyha számos könnyen elkészíthető és finom levessel vezeti be az étkezéseket. Ismerkedjünk meg ezek közül néhánnyal, melyek egyedi ízvilágot és különleges falatokat kínálnak étkezéseinkhez.A sertésbordás bableves alapja az oldalas, melyet sóval és borssal történő fűszerezése után kb. harminc percig sütünk. Sütés közben mézzel meglocsoljuk. Amíg sül a hús, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az olasz minestrone leves

Az olasz konyha szerelmeseinek és ételeit szívesen készítőknek alap a minestrone leves. Készítési módja és a felhasznált alapanyagok változatossága háziasszony és évszakfüggő, de nagy vonalakban a minestrone leves elkészítésének a lépései minden konyhában megegyeznek. Ismerkedjünk most meg ezekkel. Használhatunk konzerv babot, de amennyiben szárazbabbal dolgozunk, érdemes előbb feltenni főni, hiszen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Thaiföldi konyha – Kókuszos Thai csírkeleves

A thai konyha egyik remeke ez az igazán ízletes, és mégis egyszerűen elkészíthető, költséghatékony leves. Ízvilágát tekintve hamisíthatatlan Thai recept, mindamellett, hogy rendkívül finom, egészséges is, és egyáltalán nem hízlaló… Hozzávalók: 20dkg csirkemell 20 dkg gomba 5 dl kókusztej 1 szál citromfű kis darab galanga (vagy gyömbér) 2 lime levél …

Érdekel a cikk folytatása? »