Kezdőlap / Tag Archives: szénhidrát (page 5)

Tag Archives: szénhidrát

Az élelmiszer szerepe

A szervezetünkbe jutó tápláléknak többféle feladata is van: elsődlegesen energiát biztosít nekünk, ami szükséges az életfunkciók fenntartásához, valamint a mindennapi teendőink elvégzéséhez. Lehetővé teszi a fejlődést valamint a növekedést, és mindemellett még védelmet is ad szervezetünknek, sőt a szükséges szállítóanyagot és oldószert is ez biztosítja. Az életünk fenntartásához és a …

Érdekel a cikk folytatása? »

A legjobb diéta

A legjobb diéta nem fogyókúra. A kettő ugyanis, diéta és fogyókúra, nem ugyanazt jelenti. A fogyókúra lényege a fogyás elérése, a testsúlycsökkenés, míg a diéta az egészséges táplálkozás beállítása és megtartása, nem feltétlenül a fogyás reményében. Van, aki azért diétázik, hogy testsúlya gyarapodjon. Hiába várjuk az eredményt csodaszerektől. Önmagukban a …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyni tojással

A tojást szinte mindenki szereti. elkészítése változatos lehet. Sütve, főzve, hidegen és melegen egyaránt jó ízű és változatos étrendet biztosít önmagában is. Aki ezt a féle diétát választja, biztos lehet a sikerben! A tojás régebben azt a tévhitet terjesztette, hogy koleszterinproblémákat okoz. Szerencsére a kutatások ezt megcáfolták és egészségesnek minősítették …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyókúra orvosi segítséggel

A fogyókúra napjainkra trenndé, életmóddá nőtte ki magát, egyre többen és többen szeretnének fogyni, de nem mindegy, hogy ehhez milyen módszert választanak. Most már léteznek védjeggyel ellátott életmód programok, melyek nem egy két hetes diétát foglalnak magukban, amikor az ember hirtelen lefogy, majd ugyanúgy visszaszedi a plusz kilókat. Ez szervezettől …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyjunk lecitinnel!

A lecitin sok élelmiszerben fellelhető, mindennapos összetevő, hála annak a képességének, hogy képes mind olaj-, mind vízalapú vegyületekkel keveredni. Mégis sikerült elérnie, hogy valamiféle csodaszerként ismerjék, a szívbetegség megelőzésének és kezelésének egyik létfontosságú tényezőjeként, ezenkívül hatásos fogyasztószerként. Az először 1850-ben elkülönített lecitint a máj állítja elő, ezenkívül megtalálható még a …

Érdekel a cikk folytatása? »