A testépítés mint sportág már a 18. században is jelen volt, de a görög istenek körében is elterjedt. Rengeteg sportnak az alapja, mivel ellenállásos edzés a test összes izma számára. Technikailag ez egy nagyon különleges sport, mert versenyeken teljesen más történik, mint amit edzésen végeznek a sportolók. Itt a teljesítményt …
Érdekel a cikk folytatása? »A tisztítókúra lényege
A test zsírtartalma általában csökkeni szokott a tisztítókúrák során, illetve a testben felhalmozódott méreganyagok is hatékonyan ürülnek ki a szervezetből. A kúra hossza függ az egyén aktuális egészségi állapotától, az életkorától és hogy mennyire jártas a tisztítókúra alkalmazásában. A tisztítókúra lehet: – rendszeres (gyümölcs és zöldség nap heti egy alkalommal) …
Érdekel a cikk folytatása? »Étkezés a terhesség alatt
Az anya az egyetlen táplálékforrása a magzatnak. A testsúly növekedés természetes velejárója a terhességnek és szükséges feltétele a magzat fejlődésének. Ez a testsúlynövekedés egy természetes folyamat, fokozatosan hétről hétre a várandóság második illetve harmadik hónapja alatt. Érdemes azért odafigyelni a testsúlynövekedésre, ugyanis, ha meghalad egy bizonyos értéket, akkor nehéz lesz …
Érdekel a cikk folytatása? »Tévhitek a terhesség alatti táplálkozásról
Néhány helyen szokták írni, hogy az optimális súlynövekedés terhesség esetén maximum 7-8 kg-nak kell lennie. Ez a nézet mára már idejét múlt, mert túl kevés a magzat egészséges fejlődéséhez. Azok a gyermekek, akiknek az anyja kevesebbet hízik 10 kilónál, gyakran koraszülöttek lesznek és nagyobb a valószínűsége, hogy a méhen beül, …
Érdekel a cikk folytatása? »Ajurvédikus táplálkozás: édesen, sósan, savanyúan
Az édes íz Jellemzője: A föld és víz alkotta édes íz a cukrok és a keményítők íze, amelyek főleg az összetett szénhidrátokból, a zsírokból és a fehérjékből származnak. Ez az íz frissítő energiát ad. A természetben sokszor zsíros és nehéz. Az édes íz nagyon tápláló, fiatalító hatású. Elősegíti a szövetek …
Érdekel a cikk folytatása? »Táplálkozással kapcsolatos kérdések
Túl zsírosan eszünk, sok fehérjét és kevés ballasztanyagot fogyasztunk, túlsúlyosak vagyunk- ilyen és hasonló megállapításokat olvashatunk a tévében, s van is bennük igazság. Ráadásul a képeslapok hetente ajánlanak különböző „biztos” fogyókúrát és főleg több csodaszerként reklámozott diétás port, tablettát. A másik oldalon pedig a táplálkozástudományi szakemberek és az orvosok óva …
Érdekel a cikk folytatása? »Tájékozódjunk a hajápolási termékek összetételéről
Hajápolási alapanyagok Hogy megértsük a címkék feliratait, először is azokat a szabályokat kell megértenünk, amelyek arra vonatkoznak, hogy a termelőknek hogyan kell az információkat közölni. A kiskereskedelmi forgalomban lévő, és most már a szalonok termékein is, az alapanyagokat mennyiségük alapján csökkenő sorrendben kell feltüntetni (első helyen a legnagyobb százalékban előforduló …
Érdekel a cikk folytatása? »Személyre szabott hajápolás
A hajápoló termékek előállítására az egész világot behálózó iparág létesült. Akár a drogériák, a szupermarketek, a bioboltok sorai között járkálunk, akár a fodrászszalonban nézelődünk, a hajápoló termékek kiválasztása meglehetősen bonyolult feladat, hiszen annyiféle-fajta termék kapható. Mégis hogyan válasszuk ki közülük a hajunknak megfelelőt? Legelőször is érdemes megkérni egy szakképesítéssel rendelkező …
Érdekel a cikk folytatása? »A növényektől a laboratóriumig
A minél ragyogóbb és sugárzóbb szépség elérését segítő kozmetikai recepteket már a legősibb írott irodalomban is találtak. A gyógyítók, spirituális vezetők vagy kozmetikusok természetes növényi alapanyagokat használtak a tonikok, a tinktúrák és a kenőcsök elkészítéséhez. Köszönetüket és hódolatukat fejezték ki a növény lelkének azért, mert az megosztotta hatékony erejét az …
Érdekel a cikk folytatása? »Felejtsük el a félkész ételeket
A nyugati társadalom betegsége az elhízottság. Az alacsony tápértékű, de magas kalóriatartalmú ételek, a méreganyagok szervezetünkbe történő beépülése (a félig vagy a nem jól emésztett ételek formájában) és a többletfogyasztás – többet fogyasztunk, mint amennyi energiára a szervezetünknek szüksége van – nem csak elhízást okoz, hanem nagyban hozzájárul a szívbetegségek, …
Érdekel a cikk folytatása? »