Kezdőlap / Tag Archives: túlsúly (page 6)

Tag Archives: túlsúly

Hogyan készítsük el az ételeket, ha a nyers étrendet választjuk?

A nyers étrend az egyik leghatékonyabb étrend, ha fogyni szeretnénk. Mivel az ételeket e szerint az étrend szerint nem főzik vagy hőkezelik magas hőmérsékleten, ezért más módszerekkel kell őket előkészíteni, fogyaszthatóvá tenni. Hogyan készítsük el a nyers ételeket? 1. Áztatás. A főzés során a növényekben lévő enzimek és vitaminok károsodnak, …

Érdekel a cikk folytatása? »

Diéta

A diéta kímélő étrend betegek és fogyókúrázók számára. Betegségtől függően különbözőképp lehet összeállítani. A legtöbb esetben nagy jelentősége van a gyógyulásban. Számos baj különösen az anyagcserezavarok megfelelő és következetesen betartott diétával eredményesen gyógyítható. A beteg még akár a gyógyszerek szedéséről is lemondhat, így nem kell számolnia azok esetleges mellékhatásaival. A …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyás naranccsal

A narancs gazdag C-vitaminban, káliumban és sok más vitaminban, ásványi anyagban. Főleg télen igen könnyen hozzá is lehet jutni. Sokféleképpen felhasználhatjuk, ha a narancslevet lefagyasztjuk, frissítő desszertet kapunk. Ésszerű diétánkat, amelyben heti egy-másfél kg vesztése a cél, kiegészíthetjük és egészségesebbé tehetjük vele. Reggelire készíthetünk egészséges joghurtitalt. 2 deci narancslevet, fél …

Érdekel a cikk folytatása? »

Római kúra a fogyáshoz

A római kúrával történő fogyás lényege, hogy megerősítse a test védekező mechanizmusait a túlsúly ellen, elégeti az elraktározott zsírt szervezetből, hogy elérhessük a kívánt súlyt és alakot. Ezt a diétát már az 50-es években is ismerték, illetve akkor állították össze, és most napjainkban újara előkerül, és a mai élethez jobban …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az Antoine-kúra

A fogyókúrás módszerek egyike az Antoine zsírégető kúra, ami heti 3 kilogramm fogyást ígér. A módszer leginkább a 90 napos diétáéra hasonlít, de annak egy kevésbé bonyolult, és nem is annyira kíméletlen fajtája. Tehát az Antoine-kúra elve is a szétválasztáson alapszik, tömören összefoglalva a célja az, hogy a szervezet megkapja …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyasztó gyömbértea az ájurvédában

A gyömbér jól ismert növény, hatása klinikailag bizonyított az émelygés és hányinger leküzdésében. Több ezer éve használják fűszerként és gyógynövényként egyaránt. Az ájurvédában fogyás elősegítésére is ajánlják. Az indiai természetes medicina, az ájurvéda szerint háromféle alkat létezik: a Kapha, a Pitta és a Vata (összefoglaló néven dosák). A Pitta tulajdonsággal …

Érdekel a cikk folytatása? »

A hízás leggyorsabb módjai

Azok, akik keményen megdolgoznak a fogyásért, tudják, hogy egy-két kilót is milyen nehéz leadni. Ellenben hízni a világ legkönnyebb dolga annak, aki még hajlamos is rá. Néhány kilót úgy látszik napok alatt fel lehet szedni, de leadni sokkal tovább tart. Lássunk néhány általános dolgot, ami hízáshoz vezethet. Étkezések kihagyása Az …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az alakunk a konyhán is múlik

Talán nem is gondolnánk, mennyire befolyásolja a fogyókúránk sikerét, vagy akár a túlsúlyunkat is a konyhánk. Ha közelebbről megnézzük, felfedezünk olyan tényezőket, amelyek tudatlanul is, de súlytöbblethez vezethetnek. A nagy tányér A tányérunk mérete és a kalóriabevitelünk sokszor egyenesen arányos. Ha csak egy kicsivel kisebb tányért választunk, már akkor jelentősen …

Érdekel a cikk folytatása? »

Élvezzük bűntelenül az ünnepi ételeket!

Ahogy az ünnepek közelednek, elkezdünk sütni-főzni – finom és hizlaló ételeket. Közben attól félünk, hogy majd jól meghízunk, de ahhoz már lusták vagyunk, hogy tegyünk ellene valamit. A titok nyitja, hogy ha csak egy kicsit változtatjuk meg az étkezési szokásainkat és nyugodtabbra vesszük a formát, még le is fogyhatunk, mielőtt …

Érdekel a cikk folytatása? »

Uborka-diéta

Az uborka nagyon régóta ismert, az emberiség már háromezer évvel ezelőtt is fogyasztotta. Ázsiából került Kínán keresztül Európába (Itáliába, Görögországba és Franciaországba a VII-IX.században). Angliába a X.században jutott el, majd még ötszáz évnek kellette eltelnie, hogy Amerikában is megismerjék. Bárhova jutott el az uborka, népszerűvé vált, mivel ízletes és különösen …

Érdekel a cikk folytatása? »