Kezdőlap / Játékok / PC játékok / Counter-Strike

Counter-Strike

Hihetetlen, de mégis igaz, hogy vannak olyan fiatalok, akik nem tudják, hogy mi az a CS. Elsősorban nekik íródott ez a cikk. A CS, a Counter-Strike rövidítése, amely a Half-Life nevű számítógépes játék egyik mod-jának indult, ám hamarosan népszerűbbé vált, mint maga az alap játék. Ezt látván a fejlesztők kiadták különálló játék formájában. A játék sikere a sajátos játéktörténetnek köszönhető, hiszen a Terroristák és Elhárítók (Anti-terroristák) egymás elleni küzdelme napjainkban sajnos egyre gyakoribb. A fejlesztők törekedtek az élethű játékmenet kialakítására, ám figyeltek arra, hogy ez ne menjen a játszhatóság rovására. A fő hangsúly a játékban a csapatjátékon és a taktikázáson van, hisz több esélyünk van a túlélésre, ha csapatban mozgunk, mintha egymagunkban megyünk az ellenfelek ellen. Sajnos az ún. BOT-ok (számítógép által vezérelt játékosok) ellen és velük játszás során a lényeg elmarad, mivel nincsenek beállítva, hogy csapatban maradjanak, ezért szétszóródnak. Ezt esetleg a rádiónkkal ellensúlyozhatjuk, hiszen azon keresztül tarthatjuk a kapcsolatot a csapattársainkkal és kérhetünk segítséget vagy adhatunk ki parancsokat.
A fegyverek, amelyekkel találkozhatunk a játék során, mind megtalálhatók a valós életben. Megtalálható többek között az AK-47-es és a Colt M4A1 nevű gépkarabélyok, amelyeket a katonaságban használnak, de a Benelli M3-mas jelzéssel ellátott sörétes puskák sem elhanyagolhatók. A pisztolyok képviseletében pedig a HK USP, a Glock 17 és az IMI Desert Eagle az alap fegyverek csoportjába sorolható. Ezen kívül választhatunk egyéb felszerelést is, mint például a gránát, az éjjellátó szemüveg és a páncél.
A játéknak 3 része van: a túszmentő akció, ahol az Elhárítók feladata a négy túsz biztonságos helyre történő eljuttatása; a robbantás, ahol a Terroristák feladata a két kijelölt pont közül az egyiken elhelyezni a bombát és sikeresen felrobbantani; és végül vannak olyan pályák ahol nincs külön feladat, a lényeg hogy valamelyik csapat minden tagja meghaljon.
A játék népszerűségét az is eredményezte, hogy a szokásos számítógép elleni játék mellett interneten is lehet játszani más emberek ellen, amiből már bajnokságokat is rendeznek országon belül és országok között is. Lehet hozzá szerezni csalásokat, ám aki csak kódok segítségével tud játszani és nyerni, az szerintem nem dicsőség. Aki viszont csalás nélkül tud játszani, az tényleg büszke lehet magára. Bárki lehet jó játékos, hiszen a legjobbak sem úgy születtek, hogy profi módon öltek, hanem sokat gyakoroltak és ez előnyükre vált. Tehát itt az ideje, hogy aki még nem próbálta, az elkezdje, aki pedig már próbálta, az gyakoroljon.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

The Sims 3

A The Sims 3 egy életszimulációs játék. Fejlesztője a Maxis, kiadója az Electronic Arts (EA). …

Hozzászólás