Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Esküvő – a koszorúslányok feladatai

Esküvő – a koszorúslányok feladatai

A legtöbb lány, nő álmodik a nagy napról, amikor hófehér ruhában az oltár elé állhat, és összekötheti életét a férfival, akit párjául választott. De majdnem minden lány szeretne egyszer koszorúslány is lenne, mintegy „elő-esküvői próba”-ként, ahol gyönyörű ruhába bújhat, és az első sorból csodálhatja az eseményeket, ahol természetesen fontos feladatok is hárulnak rá.
Az ő feladata az esküvő előtti nagy buli, a leánybúcsú megszervezése, vagy legalábbis a szervezésben való nagyarányú részvétel, a koszorúslány ruha és hozzá minden szükséges kellék beszerzése, igazodva a menyasszony elképzeléseihez. Ha a menyasszony szeretné, akkor elkíséri a ruhapróbákra, segít a döntésben, akár e meghívók választásánál is. Az esküvő napján is segít a készülődésben, a menyasszonynak az öltözésben (majd a későbbiekben is figyel, hogy a ruha megfelelően álljon, különösen a fátyol, vagy az uszály), és ő tartja a kapcsolatot a násznéppel is, hiszen az ara kikérő előtt nem találkozik senkivel.
A lagziban, mivel ő is fontos szereplője a napnak részt vesz a különféle játékokban, segít a menyasszonynak átöltözni a menyecske ruhába, illetve a kényelmes cipő beszerzése is elengedhetetlen, hiszen garantáltan alaposan megtáncoltatják majd a lagziban.
És persze nem utolsósorban a menyasszony lelkének ápolása a nagy zűrzavar közepén, hiszen ha a házasulandó arák felkérnek valakit erre a feladatra, akkor abban a személyben tökéletesen megbíznak, és számítanak arra, hogy a koszorúslányuk/koszorúslányaik segítségével minden tökéletesen fog működni életük legfontosabb napján.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Extrém esküvő helyszín- a Baradla – barlang

Mindenki különleges, és emlékezetes esküvőre vágyik, ahol kimondják a boldogságot, jelentő igent, hiszen ez életük …

Hozzászólás