Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui a hálószobában

Feng shui a hálószobában

A feng shui egy ősi kínai módszer, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend nyugaton. A hajszolt, stresszes életünkben mindenki egy kis nyugalomra vágyik. A környezettel való harmóniát biztosítja ez a módszer. A lényeg, hogy az energia azaz a csi szabadon áramolhasson a lakásban, így nyugalmat biztosítva.
Melyik helyiséget hogyan is kell átalakítani hogy ezt elérjük?

Hálószoba:
Legfontosabb szoba, mert életünk nagy részét alvással töltjük. Célszerű a puha kárpit és szőnyeg fabútorral. Fémet nem szabad használni, túl durva a hálórészhez. Az ágy helyzete fontos az ajtóhoz, ablakhoz, falakhoz viszonyítva.

Ajtó: Fontos, hogy bárkit,aki belép az ajtón, rögtön lássunk az ágyból. Nem nyílhat az ágy fejére, vagy mögéje, ez erős energiát szabadít fel, ami betegségeket okozhat.

Ablak: Biztonságos, huzatmentes, csendes helyre kell tenni az ágyat. Az ablak felől jövő hűvös áramlás fejfájást okozhat. Ha mégis az ablak mellé tesszük az ágyat, minimum 2 méterre kell tőle helyezni.

Falak: Az ágyak fejtámlája támaszkodjon a falnak. Ez biztonságos és erős csit biztosít annak, aki ott alszik. Ha ez nem lehetséges, akkor legalább az ágy egyik fele legyen a falnak támasztva. Soha ne tegyük középre az ágyat, ezt a feng shui úgynevezett „lebegőnek” tartja, ami rossz légkört és szorongást eredményez.

Toalettasztalok (fésülködőasztal, éjjeliszekrény, alacsony, fiókos szekrény): Az ágy fejénél tilos elhelyezni, mert a csi nem tud rendesen áramolni. Ha van tükör az asztalon, akkor olyan szögben helyezzük el, hogy a tükör ne nézzen az ágyra. A tükörnek agresszív energiát tulajdonítanak, ami megzavarja a közérzetet, felbolygatja a kapcsolatokat. Ezért tilos, hogy ágyban fekve lássuk a tükörképünket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás