Kezdőlap / Szabadidő és sport / Forma-1 / Forma 1-Olasz Nagydíj

Forma 1-Olasz Nagydíj

Újabb Redbull fölény. Nem rég futott le a soron következő Formula1-es nagydíj időmérő edzése. A mezőny Olaszországba, Monzába látogatott el.
A Redbullok ismét legyőzhetetlennek bizonyultak, ámbár ezúttal csak az egyik. Az élről Sebastian Vettel indulhat, míg csapattársa Mark webber csak az ötödik lett. Olybá tűnik, hogy csak a McLaren képes felvenni a Redbullal a versenyt. Hamilton a második, Button a harmadik lett, bár jelentős hátránnyal.
Érthetetlen, hogy az utolsó gyors körét, mely tényleg elég gyorsnak tűnt, hogy megverje akár még Vettelt is Button nem fejezte be.
Bár a Ferrarinak ez hazai pálya lenne, kimagasló eredményt nem tudtak felmutatni. Alonso a negyedik, Massa a hatodik lett.
Az első hat sorendje tehát: Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Jenson Button, Fernando Alonso, Mark Webber, Felipe Massa.

Úgy tűnik a vége előtt vége szakad az idei világbajnokságnak. Vettel előnye már akkora, hogy csak akkor lehetne megverni, ha több futamon is kiesne, esetleg nem szerezne pontot. De valljuk be, ennek kevés esélye van egy olyan pilóta esetében, akik az idei világbajnokság összes futamán pontszerző helyen zárt. Olyannyira pontszerző helyeken, hogy mindössze egyszer volt negyedi helyezett bár pechére pont a Német Nagydíjon.

Ez az év kezd egy kicsit „Schumacheres” lenni. Mindig csak a Redbull és szinte mindig Sebastian Vettellel az élen, nem túl változatos a paletta. Míg ez egyeseknek örömet szerez, rengetegen vannak, akik szívesen látnának más versenyzőket is a tabella élén.
És idén a találgatások tárgya –amellett, hogy ki hova fog szerződni a következő évre – az, hogy vajon lesznek e újabb fejlesztések az idény hátralevő részére vagy már mindenki a jövő évi kocsira koncentrál.

Azt hiszem mindannyian (főleg a Vettel szurkolók) kíváncsian várjuk a holnapi futamot.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A 2011-es Szingapúri Időmérő edzés

Amikor a mezőny Szingapúrba érkezett egy kérdés volt mindenki számára, hogy Vettel világbajnok lesz vagy …

Hozzászólás